“OSB’DE KRİZ YOK! İŞÇİ ÇIKARMIYOR, İSTİHDAMI ARTTIRIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OSB’DE KRİZ YOK! İŞÇİ ÇIKARMIYOR, İSTİHDAMI ARTTIRIYORUZ”


 

Mersinli sanayicilerin ekonomik kriz yaşamadığını aksine istihdam artışına gittiğini açıklayan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, “OSB’de kriz yok! Fabrikalarımız işçi çıkarmıyor, aksine istihdamı arttırıyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, düzenlediği basın toplantısı ile çalışmaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 
Geçtiğimiz günlerde yapılan genel sonrası 6’ıncı defa MTOSB başkanlığına seçilen Tekli, “Ben şehrime hizmet etmeye çalışıyorum. Mersin’in yanı sıra Ankara’da Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nda (OSBÜK) da görevler alıyorum” dedi. 

MERSİN’İN OSBÜK’TE 24 TEMSİLCİSİ VAR
İki yıl önce OSBÜK yönetiminde yer aldığı dönemde ekonomi reformu açıklandığını ve bu paketin sanayicilere çok ciddi katkılar sağlaması ile birlikte OSBÜK’e tüzel kişilik kazandırdığını anımsatan Tekli, “Kuruluşumuz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlandı. Şuan ülkedeki tüm organize sanayi bölgelerinin OSBÜK’e kaydı zorunlu hale geldi. Halen OSBÜK’e kayıtlı 331 OSB olup yaklaşık 800 delegemiz bulunmaktadır. Mersin’i ise Ankara’da OSBÜK’te 14 delege ile temsil ediyoruz. Kendi bölgemizin 5, Tarsus 4, Mut 2, Silifke 2 ve bir de ayrıca Tarım Ürünleri İşleme OSB’de bir kişi ile temsil ediliyor” dedi.

“KRİZ YOK, İŞÇİ ÇIKARMIYOR, İSTİHDAMI ARTTTIRIYORUZ”
MTOSB’deki çalışmaları hakkında da bilgiler veren Sabri Tekli, birinci ve 2’inci bölgedeki çalışmalar devam ederken bölgede sağlanan 19 bin kişilik istihdamın her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.
“En büyük kazancımız hiçbir krizin, söylentinin bizi etkilememesi” diyen Başkan Tekli, “Fabrikalarımızın şuan işçi çıkarmayıp, sayıyı artırma yönleri bizi en çok sevindiren husus. Piyasalardaki ekonomik kriz söylentileri bizim sanayimizi kesinlikle etkilemiyor. Özellikle ihracat rakamlarımızda ciddi artışlar var. Limanı çevresine, Serbest Bölge’ye, OSB yollarına baktığımızda hareketliliğin ne derece olduğunu görüyoruz. Liman çevresinde manevra yapamaz duruma geldik” dedi.

“3. BÖLGE 6 BİN KİŞİLİK EK İSTİHDAM YARATACAK”
MTOSB yönetimi olarak kendilerinin de 3’üncü bölgeyi faaliyete geçirmek için uğraştıklarını dile getiren Tekli, 3. bölgenin n alt ve üstyapı çalışmalarının tamamlanması için gerekli yatırımların ihalelerinin hızla sürdüğünü vurgulayarak, “3. bölgede hedeflenen istihdam sayısı 6 bin kişi olup, 28 parseli şuan yatırımcılara tahsis ettik. Talep yoğunluğu olup indirim beklentileri nedeniyle anlaşmazlıklar yaşıyoruz. Biz ciddi firmalar peşindeyiz. Faaliyete geçecek 32 firma içinde çok kıymetli tesisler var. Karma bir organize sanayi bölgesi olduğumuz için her sektöre kapımız açık. Bebek mamasından tutun da beyaz eşya üretimine varıncaya kadar bir çok meslek grubu bölgemize akın akın geliyor.
3. bölgedeki parselleri ilan edeli çok fazla bir süre olmadı ama 3 parselde yatırımcılar inşaat faaliyetlerine başlamış durumda. Bölgenin çok hızlı bir sürede hizmete açılacağına eminim çünkü iştahlı sanayicimizin yatırımı çabuklaştırma konusunda en güzel ye OSB, bürokrasisi en kolay yer” diye konuştu. 

“ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI SON HIZLA DEVAM EDİYOR” 
MTOSB 3. Bölge altyapı hatlarına ait yapım ihalesinin Mayıs ayında gerçekleştirildiğini anımsatan Tekli, 17 milyon 500 bin TL’ye ihale edilen, 6 ay süreli altyapı çalışmalarının da yüklenici firma tarafından 20 Mayıs’ta başlatıldığını kaydetti. İşin yüzde 57’sinin tamamlandığını ifade eden Tekli, planlanan süreden önce bitirilmesinin öngörüldüğünü dile getirdi. Elektrik üst yapısı ihalesini de bu hafta içinde yaptıklarını, haftaya sonucun netleşeceğini anlatan Tekli, yatırım bedelinin yaklaşık 2,5 milyon lira olduğunu kaydetti. Tekli, elektrik altyapı ihalesinin de 850 bin TL bedelle bir firmaya verildiğini kaydetti. 3. Bölgede çalışmaların son hızla devam ettiğini vurgulayan Tekli, çok kısa sürede hepsinin devreye gireceğini söyledi. Bölgede kısa sürede sanayi tesislerinin bacalarının tüteceğine işaret eden Tekli, “Ciddi para harcayan firmalarımız var. Yaklaşık 32 parsel devreye girecek” dedi. 
2. bölge ile 3. Bölgeyi birbirine bağlayacak köprü inşaatının da ihalesini yaptıkları ve yakında sonuçlanacağı bilgisini veren Tekli, elektrik üstyapı ihalesini 6 milyon 20 bin TL bedelle alan firmanın çalışmalarına ise ağustos ayında başlayacağını belirtti. 

“SANAYİCİLERİMİZ OTOBANA BAĞLANMAYI BEKLİYOR”
Yeni bölgelerin yapımının yanı sıra MTOSB ile ilgili en çok merak edilen bir başka konunun ise MTOSB otoban bağlantı yolu olduğunu dile getiren Sabri Tekli, yolun tamamlanmasına takriben 2 ay kaldığını açıkladı.
MTOSB 2. ve 3. Bölgelere hizmet edecek, mevcut yola alternatif olarak planlanan 800 metre uzunluğundaki Kürkçü Mahallesi-3. Bölge arasındaki bağlantı yolunun genişletilmesi çalışmalarının, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi işbirliğinde devam ettiğini dile getiren Tekli, otoban bağlantı yoluna 2 ay içerisinde kavuşulacağını açıkladı.
Otoban bağlantısının kavşak çalışması ve kamulaştırma sürecinin tamamlandığını söyleyen Başkan Tekli, kalan 2 bin 500 metre uzunluğundaki kısmın yol yapım çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Tekli, “İş makineleri çalışıyor şuan. Önemli olan oradaki makinelerin geri çekilmemesi. 2 ay sonra otobana çok rahat bir şekilde bağlanacağımızı düşünüyorum. Biz bu 2 bin 500 metreyi yaptırana kadar neler yaşadık. Sanayicilerimiz otobana bağlanmayı bekliyor” şeklinde konuştu.  

“BÖLGEDEKİ İŞÇİLERE YÖNELİK YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULMALI”
Ayrıca bölgede istihdam edilen kişilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve işlerine ulaşımı ile ilgili sıkıntıların çözümüne de değinen Tekli, “Bölgede yerleşim alanları oluşması noktasında çalışma yapılmalı. Evler var ama toplumu buraya getirmek için  bir çok sosyal hizmetin de oraya gelmesi, yaşam alanları oluşturulması lazım. Konuyla ilgilenen müteahhit arkadaşlarımıza satış garantisi de vereceğiz” dedi.

MODEL FABRİKA VE İNOVASYON MERKEZİ
Bölge içerisinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi yaptıklarını da anımsatan Başkan Sabri Tekli, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan çok ciddi destek aldıklarını ve binaların proje aşamalarının bitme noktasına geldiğini, Ağustos ayında ihaleye çıkmayı planladıklarını söyledi. 

MTOSB ÖZEL ŞİŞECAM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ENTERESAN İŞLER YAPIYOR
MTOSB içindi 8 yıl önce kurulan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili de açıklamalar yapan Tekli, okulun başarısı “Artık kontrolden çıktı, enteresan işler yapılıyor” cümlesi ile anlattı. Başkan Tekli, “Okul artık kontrolden çıktı. Enteresan ve çok güzel şeyler yapıyorlar. Motosiklet motoru ile otomobil ve model uçak yaptılar. Bu yılki hedefimiz 920 öğrenciydi ama kapasitemiz bin 145 öğrenciye ulaşacak şekilde müsait” dedi. 

MTOSB’DEN ROBOT YARIŞMASI ATAĞI
Son olarak ABD’de düzenlenen FRC (First Robotics Competition) Robot Yarışmasının Türkiye ayağını bu yıl Mersin’e almayı başardıklarını da anlatan Tekli, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl iki öğrencimiz Amerika’daki yarışmada Mersin’i temsil etti. Robot yarışları, Türkiye’de hep İstanbul’da yapılıyordu. Burada başarılı olanlar Amerika’ya gidiyordu. Biz, bu sene FRC’nin düzenlediği Türkiye’de yapılacak ara yarışları Mersin’de yapma kararı aldık. Yarışma, İstanbul’dan sonra ilk kez Mersin’de yapılacak. Türkiye’nin tüm robot takımları, 17-20 Ekim 2019 tarihinde Mersin Servet Tazegül Spor Salonunda sahaya çıkacaklar. Mersin Valiliği himayelerinde, kontrolü tamamen MTOSB’de olacak ve bu turnuvayı Mersinlilere sunacağız. Türkiye’de 18 takım olduğunu biliyoruz. Bizim okulumuz da robot takımıyla bu yarışmada yer alacak.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA