TARSUS’TA SULAR ISINIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA SULAR ISINIYOR!


 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk’in Tarsus Ülkü Ocakları Başkanına yönelik açıklamalarına tepki geldi.

SONER AYDIN

CHP’nin 31 Mart seçimlerinde MHP’nin yarım asırlık hakimiyetine son verdiği Tarsus’ta sular durulmuyor. CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk’in Tarsus Ülkü Ocakları Başkanının hala belediyede çalışıyor olmasını gündeme getirmesine, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’den tepki geldi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ünel şu ifadeleri kullandı: “Kamuoyu ve Vicdanlara!.. 31 Mart Mahalli idareler Seçimleri sonucu Mersin ve Tarsus'ta yerel yönetimler el değiştirmiş, halkımızın iradesi tecelli etmiş ve saygı ile karşılanmıştır. Ancak yerel yönetimlerin el değiştirmesi ile birlikte özellikle Tarsus ilçemizde CHP-HDP ittifakının taraftarları ve yöneticileri eliyle, bir önceki dönemden belediyede personeli olanlara baskı, yer değiştirme, sürgün gibi uygulamalar da beraberinde gelmiştir. Yüreği, gönlü ve ruhu vatan sevgisiyle dolu birçok ülküdaşımız ekmeği ile tehdit edilmektedir.
 Kendi içerisinde etnik ayrışma ve ideolojik kamplara bölünme sıkıntısı yaşıyan, HDP baskısıyla köşeye sıkışan Chp'nin Tarsus Belediye Başkanı ile CHP İlçe Başkanı arasında yaşanan ayrışmayı Ülkücüler üzerinden yürütmenin siyasi ahlakla bağdaşır bir tarafı bulunmamaktadır.
Dün, CHP İlçe başkanı olan zat, gerek yerel basında, gerek görsel ve işitsel medya hesaplarından, 'Tarsus Belediye Başkanından yediği fırçanın da etkisiyle' ‘Halen Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı belediyede çalışıyor ve maaş alıyor’ demek suretiyle parti içi hesaplaşmalarında mevzi kazanmaya çalışmış, kamuoyundan ve Hareketimiz mensuplarından gerekli cevabı almıştır. Ülkü Ocakları yarım asırdır Türkiye'nin en büyük gençlik harekatı olarak varlığını sürdürmekte ve Türk milletine şerefiyle hizmet edecek nesiller yetiştirmektedir. Ülkü Ocakları Başkanımız ve teşkilat mensuplarımız şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdırlar. Ülkü Ocakları Başkanımızın adı ve Ülkü Ocakları kurumsal kimliği kullanılarak yapılan bu talihsiz açıklama, evine şerefiyle namusuyla ekmek götüren tüm ülkücüleri hedef almaktadır.
 Mevzubahis olan konunun en trajikomik tarafı da Mevcut CHP Tarsus İlçe Başkanı olan zat'ın evladının CHP döneminin son aylarında işe alındığı halde MHP döneminde işine sözleşmeli personel olarak devam etmesine karşı çıkılmadan işine devam etmiş olmasıdır. Mersin Büyükşehir Belediyesi MHP tarafından yönetildiği dönemde hiçbir ülkücü bu tip bilgileri siyasi malzeme yapmamıştır. Bir CHP Milletvekilinin yakınları sözleşmeli personel olarak MHP döneminde işe alınmış ve halen çalışmakta olmasına rağmen bunu da siyasi malzeme yapmamıştır. MHP insanların emeği üzerinden kirli bir siyaset yürütmüş olsaydı bunlar çarşaf çarşaf yayınlanır ve insanların ekmeğiyle oynanırdı! Bir gün bile bunlar dile getirilmemişken CHP İlçe Başkanı yaklaşan İlçe kongresi öncesi ya tabanına sempatik görünme, HDP’nin gazını alma veyahut kendi belediye başkanına olan kininin gereği olarak Ülkü Ocakları Başkanımızı ve Ülküdaşlarımızı hedef göstererek vicdanla, ahlakla ve tüm toplumsal değer yargılarıyla ters düşme pahasına talihsiz bir açıklama yapmıştır.
 Daha dört aylık belediye yönetiminde bile birbiriyle ayrışan CHP, şimdiden kaos sinyalleri vermeye başlamıştır. Her fırsatta adalet için 600 km yol yürüdüğünü söyleyen Genel Başkanları "Hiçbir çalışan işinden edilmeyecek kefili benim" derken kastettiğinin bu kaos düzeni olduğunu kamuoyu net olarak anlamıştır.
 Son söz olarak adı Ali olan ilçe Başkanına Hz. Ali (ra) efendimizin şu sözünü hatırlatarak bu kafa yapısıyla sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz; "Haksızlık karşısında eğilmeyiniz zira hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz."

CHP’DEN TARSUS’A ÇIKARMA 
Ülkü Ocakları Başkanının açıklamalarının üzerine Tarsus İlçe Başkanı’na sahip çıkmak için harekete geçen CHP, İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Milletvekilleri, ilçe başkanları ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla Tarsus İlçe Başkanlığı’nda Pazartesi günü bir basın toplantısı gerçekleştirecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA