“MERSİN’İN İKİNCİ BİR LİMANA İHTİYACI VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’İN İKİNCİ BİR LİMANA İHTİYACI VAR”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Mersin Konteyner Limanı’nın 11.Kalkınma Planı’nda ‘Mersin’ yerine ‘Doğu Akdeniz’ ibaresi ile yer almasını eleştirerek, “Mersin’in mevcut bir limanı var. Ama Mersin, arzu ettiğimiz noktalara gelmiş değil. Bu kentin yatırıma ihtiyacı var. Özellikle ikinci bir limana ihtiyacı var” dedi.

Kentin tüm dinamikleri ve paydaşlarıyla bir araya gelerek, Mersin’in sorunları ve çözümleri konusunda düzenli olarak görüşmeler gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son olarak Mersin Deniz Ticaret Odası’nın başkan ve yönetimi ile bir araya geldi. Mersin’in ticaret, sanayi potansiyeli ve geleceğinin konuşulduğu ziyarette, 10’uncu Kalkınma Planı’ndaki “Mersin Konteyner Liman Projesi”ne yer verilmesine rağmen, 11. Kalkınma Planı’nda bunun yerine “Doğu Akdeniz” olarak değiştirilmesi konusu da gündeme geldi. 

TAŞUÇU LİMANI’NDA ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşucu’nda işletilen limanla ilgili olarak yeni bir çalışma hazırlığında olduklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Mersin’in mevcut bir limanı var ama Mersin, arzu ettiğimiz noktalara gelmiş değil. Bu kentin yatırıma ihtiyacı var. Özellikle ikinci bir limana ihtiyacı var. Taşucu Limanı da lokasyon olarak tartışmaya açık bir yerde. Bizim de Taşucu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak işlettiğimiz bir liman var biliyorsunuz, onunla ilgili sizlerden faydalanarak bazı özel çalışmalar yapacağız. Orası son derece uygun olmayan koşullar altında maalesef. Buraya bir çalışma başlatarak tekrar işletmeye devam etmeyi düşünüyoruz. Bu limanı önemli bir noktaya getirmek istiyoruz. Madem bir kıyı şehri, deniz kentiyiz, bizim de bu alanda bir faaliyetimiz olsun istiyoruz” dedi.

“TİCARET İÇİN DENİZİ ÇOK İYİ KULLANMAMIZ LAZIM”
Kentlerin hızlı bir biçimde gelişmesinde en önemli faktörün ticaret olduğunu ifade eden Başkan Seçer, liman ticaretinin önemine değinerek, “Çok sektörümüz var diyoruz ama bunların içinde limanın ayrı bir değeri var. Dolayısıyla burada çok daha farklı çalışmalar yapmamız lazım. Tabii ki şu anda çok değerli bir limanımız var ama yeni bir liman olması Mersin’in kalkınmasının en çabuk yolu olacaktır. Sanayileşme ya da tarım alanında yıllarımızı alabilir. Çok daha kısa sürede netice alacağınız alan ticarettir. Bunun bir tanesi de limandır. Liman kenti iseniz, ticaret kentisiniz demektir. Bunun çok iyi değerlendirilmesi lazım. Denizi ve sunduğu potansiyelleri çok iyi kullanmamız lazım” diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER: “PORTATİF HAVUZLAR YAPACAĞIZ”
Denizlerin ticaret dışında da birçok alanda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, Deniz Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesini başarılı bulduğunu söyledi. Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak buna benzer bir proje olan “Denize İlk Dokunuş” projesini yürüttüklerini, bu projeyle deniz görmeyen çocukları Akdeniz’le buluşturduklarını anlattı. İlerleyen dönemlerde “Portatif Havuz” projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Seçer, “Çocuklarımızın yüzme öğrenmesi için Portatif Havuz projemiz var. Bunu ilerleyen zamanlarda hayata geçirmek istiyoruz. Her kesimden çocukların geleceği, yüzme öğreneceği havuzlar olsun istiyoruz. Çocukların yaz boyu profesyonel hocalar eşliğinde, modern, güvenli ve steril ortamda yüzme öğrenebilecekleri portatif havuzlar yapmak istiyoruz” dedi.   

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA