TOKİ MERSİN’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOKİ MERSİN’DE!


 

Geçmişte mahkemelik olan Akdeniz Belediyesi ile TOKİ arasındaki kentsel dönüşüm görüşmeleri yeniden başladı. Başkan Gültak, ilçede yapılacak çalışmalar için TOKİ yetkililerinin kente geldiğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilk 100 gün icraatlarını anlattığı bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye başkanı olarak biraz farklı çalıştığını dile getiren Gültak, “Çok yoğunum, abartılı olarak söylemiyorum sabah 8’de başlıyorum, programlar gece 2’de bitiyor” diyerek, 20-25 yıl geriden gelen Akdeniz’in sorunlarını normal mesai ile çözülemeyeceğinin bilincinde olduğunu belirtti. Gültak, “Akdeniz’de bir insanlık dramı var, bu dramın bitmesi için çalışıyoruz” dedi.

TOKİ; BARIŞ, MAHMUDİYE, TURGUT REİS VE BAHÇE MAHALLESİ İÇİN GELDİ!

Öncelikle ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında TOKİ yetkililerinin kente geldiğinin müjdesini veren Başkan Gültak, “TOKİ’den yönetici arkadaşlar geldi Barış, Mahmudiye, Turgut Reis ve Bahçe Mahallesi ile ilgili ya belediyemizde ya da onların uygun gördüğü bu mahallerden birinde büro açacağız. Bu bölgedeki vatandaşlarla TOKİ buluşuyor, görüşmeler başlıyor. Bu görüşmeler 6 ay sürebilir. Vatandaşlar ile görüşüldükten sonra belli ayamaya geldikten sonra bu mahallerde 450 konutluk TOKİ çalışması başlatmış olacağız. Bu mahalleler Akdeniz’in değil şehrin kalbi. TOKİ başkanı ile yaptığım görüşmeler sonucunda bugün alttaki bürokratlar Cuma günü de genel müdür geliyor. Ekim veya Kasım ayında da inşallah Ataş diye bilinen 135 dönümlük 950 konut düşündüğümüz alana, 3 parti de 300 konut yapacağız toplamda 900 konuta ulaşacağız.

Artık tarih veriyorum, bu tarihten itibaren TOKİ hızlı bir şekilde Akdeniz’e girecek ve buraları düzenleyeceğiz.

“EVLERİMİZİ YIKACAK MISINIZ?”

Vatandaş soruyor ‘evlerimizi yıkacaksınız, bizi mağdur mu edeceksiniz’ diye. Hayır. Arap ve Kürt kardeşlerimizin rahatlıkla yaşayacakları argümanların da olduğu bir yaşam kurmaya çalışıyoruz. Yapılan projeyi beğenmedim o yüzden proje gecikti. Taziye evlerinden tandırlara yeşili ile bir yaşam alanı yaratmaya çalışıyoruz. İlk etapta 350 ev yapalım ben Çay ve Çilek’teki kadınlarımıza güveniyorum gelip gördükten sonra inanıyorum ki orada yaşamak isteyecekler. Biz kimsenin zorla evini elinden almayacağız. Bu kararı kadınlar gençler verecek. Orada yaşamak istiyorlar ise kendi gönülleri ile bizimle iş birliği yapmak isterlerse bizim de TOKİ ile bunu yapmaya niyetimiz var.

Ama oradaki vatandaşlarımız (hayır biz böyle mutluyuz’ derlerse de bizim de yapacağımız bir şey yok. Ne yazık ki bu mahallerde de bu yapılıyor, ‘evleriniz elinizden alınacak’ deniliyor” diye konuştu

“BUGÜN BURADA BELEDİYE BEN BAŞKANIYIM VE TOKİ’NİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIM”

Soru-cevap bölümünde Akdeniz Belediyesi’nin önceki dönem başkanlarından HDP’li M. fazıl Türk’ün kentsel dönüyüm çalışmaları  kapsamında TOKİ ile davalık olduğunun hatırlatılarak, yasal engel olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Başkan Gültak, “Barış, Mahmudiye Mahalleleri gibi alanların imar ve revizyon planları hazır. Sadece TOKİ’nin gelip buradaki vatandaşlar ile görüşmesi gerekiyor. Yani karşılıklı bir anlaşma şart. Bununla ilgili hiçbir engel yok. Bu başlayacak.

Ataş’ta da hiçbir engel yok. Zaten TOKİ arazisi orası, imarı da hazır. Sadece kazma vurulacak. Kaybedilmiş bir şey yok. Kayyumdan önceki belediye başkanı Çay-Çilek özellikle o tür bölgelerle ilgili bazı davalar açmış. Onlarla ilgili de TOKİ’nin girmesi veya iş yapması ile ilgili bir engel yok. Başka konularla ilgili o mahkemenin içeriği, o bizi bağlamıyor. Sonuçta ben bugün burada belediye başkanıyım ve TOKİ’nin önünü açacağım.

Çetinkaya’nın arkasındaki özellikle Barış, Turgut Reis, Mahmudiye Mahalleleri de, Roman kardeşlerimiz gibi değişik grupların yaşadığı bölgeler. Geçen hafta incelemelerde bulundum, gerçekten yaşanmayacak alanlar var orada.

Sadece Çay-Çilek’te değil, buralarda da yaşanacak alanlar yok. Biz bu alanlara ulaşmak zorundayız. Sosyal devlet dediğimiz şey budur. TOKİ kar etmek için kurulmuş bir kurum değildir. Buradaki insanlara ulaşıp, bu bölgenin çalışmasını bitireceğiz. Bu bölgede 450 konut yapacağız ve burayı canlandırdığımızda diğer müteahhitlerin de krizleri atlattıktan sonra o bölgeye gireceğini düşünüyorum. TOKİ komple bir dönüşüm yapmayacak, önünü açacak. Önümüzde hiçbir yasal engel yok şuan, dolayısıyla biz başlayacağız” dedi.

İMAR PLANLARI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yine Mersin’in en önemli krizlerinden bir tanesinin de, 5 yıldır çözülmeyen imar planları sorunu olduğunu aktaran M. Mustafa Gültak, bu meseleyi çözmek için çalıştığını kaydetti. İmar çalışmalarının DSİ ve tarımın olumlu görüşü alınamadığı için geciktiğini bildiren Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Geçen ay DSİ olumlu görüş verdi. Tarım İl Müdürlüğü ile de görüştüm. bir tane harita mühendisi olduğunu ve 4 bin metrekarelik bir alanı taramakta zorlandığını ifade etti. Kurama kendi mühendislerimiz ve araçlarımızla teknik destek vereceğiz . Valimizde bir yazı ile destek verdi. 5-6 ayda bitecek olan çalışma 1-1,5 ayda bitecek. Tarımdan da görüşün gelmesi ile bu şehrin plan derdi kalmayacak.

Kolektif çalışma oluyor bunun adı. Tarım İl Müdürü haklı, bir tane harita mühendisi var. onu kendi haline mi bırakalım? Şehir bizi bekliyor. İnsan hayatında en önemli kavram zamandır. Benim de şehrin de öyle 6 ay bekleyecek zamanı yok. 1,5 ay sonra tarımdan görüş geldikten sonra Vahap bey 5 binlik planları biz de binlik planları çalışacağız ve inşallah bir yıl içinde de bu şehrin 5 binlik ve binlik planlar diye bir derdi kalmayacak.

Ben muhafazakar davranabilirdim. İsteseydim Akdeniz’in 5 binlik ile ilgili alanlarını çıkartır, gerisine karışmazdım. Bu işin uzamasının nedeni şuanki yaptığımız çalışmanın nedeni bu işin Mezitli’yi, Toroslar’ı da, Yenişehir’i de ilgilendirmesi. Şehrin merkezindeki tüm alanları ilgilendirdiği için uzuyor. Yani biz şehri gözetiyoruz sadece Akdeniz’i gözetmiyoruz. İmar meselesi şehrin en önemli konularından bir tanesi”.

“MİLLET BAHÇESİ PROJESİNİ ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA BAŞLATIYORUZ”

Hızlı çalıştığını ve çok şey yaptığını vurgulayan Gültak, “İktidar partisi olmanın avantajlarını kullanıyoruz” diyerek, bir diğer önemli projesinin de bir çok sivil toplum örgütünün yakından takip ettiği şehrin nefes alma projesi olan; Millet Bahçesi olduğunu dile getirdi.

Başkan Gültak, “Her türlü yalana, dolana, sosyal medyada dolaşan haberlere rağmen yıkılan Tevfik Sırı Gür Stadımız, yanındaki kışla alanı için OYAK ile görüşmeler devam ediyor ve auopark çok yakın bir zamanda Millet Bahçesi projesini çok yakın bir zamanda başlatıyoruz.

Şehrimizin merkezdeki tüm ilçelerindeki insanların rahat nefse alacağı bir alan oluşturacağız. Müftü Köprüsü de revize edilecek. Şehir hava alacak, rahatlayacak. Ayrıca en elit mahallelerimizden biri olan Çamlıbel de bu sayede hareketlenmiş olacak.  

Amacımız Akdeniz’de farkındalık yaratmak, bu konuda da ekibimiz, enerjimiz var. Güzel şeyler olacak diye de inanıyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA