“SEÇER SİYASİ RAKİBİM AMA HİZMETİ ENGELLEMEM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEÇER SİYASİ RAKİBİM AMA HİZMETİ ENGELLEMEM”


 

Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li Gültak’tan, siyasi rakibi gördüğü seçer için, “Sıkıntıya sokayım, hizmet etmesin’ gibi bir tarzım olmadı, olmayacak” çıkışı geldi. Gültak’ın devamında, “Kafa çalıştırarak, parayı yerinde kullanarak, birilerine yedirtmeden çalıştığım için şuan hizmetleri yürütebiliyorum” açıklaması da dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li M. Mustafa Gültak, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle buluştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gültak özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’e ilişkin açıklamaları ile dikkat çekti. 

GÜLTAK’TAN, SİYASİ RAKİBİ GÖRDÜĞÜ SEÇER İÇİN, “SIKINTIYA SOKAYIM, HİZMET ETMESİN’ GİBİ BİR TARZIM OLMADI, OLMAYACAK” ÇIKIŞI 
Seçer ile diyalogunun sorulması üzerine, “Zaman zaman Vahap bey ile bunları konuşuyoruz. Sonuçta oda Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar oy alarak seçildi” diyen Gültak, seçilmişliğin önemli ve kolay bir iş olmadığını ifade etti.
Seçer’i siyasi rakibi olarak gördüğünü ifade ederek, borçlanma talebinin engellenmesine atıfta bulunarak, “Hayatımın hiçbir dönemimde, ‘siyasi rakibimi boğayım, sıkıntıya sokayım, hizmet etmesin’ gibi bir tarzım olmadı, olmayacak” diyen Gültak, “Biz Büyükşehir belediye başkanı ile koordineli çalışmaya var gücümüzle çalışıyoruz, o da çalışıyor. O bize, biz ona yardım ediyoruz. Tüm belediye başkanlarımızla beraber Mersin’e güzel şeyler yapmak istiyoruz. Eğer herkes sözünü yerine getirmek için ortak bir çaba sarf ederse kim kazanır, şehir kazanır. Sandık kurulduğu uzaman da herkes takdirini verir. Ülke kaynaştırıcı, kucaklayıcı, birleştirici dili seviyor. Biz Mersin’de ayrıştırıcı olmayacağız, herkesin belediye başkanı olmak için çalışacağız.
Benim mesele halen 10 mahallemin kanalizasyon altyapısı yok, fosseptik çukuru kullanıyor. Bu konuda çalışıyoruz, uygun fonları bulduğumuzda MESKİ bu mahalleleri altyapıya kavuşturacak. 
Bizim kavgacı değil, barıştırıcı, birleştirici, Mersin’de tüm renklerin bir araya geldiği bir ebru sanatı yapmaya çalışıyoruz. Bu sanatta ne kadar başarılı olursanız insanlar da sizi o kadar sever diye düşünüyorum” diye konuştu. 

“BORÇLANMA İLE İLGİLİ EYLÜL AYI GELMEDEN BİR TOPLANTI OLABİLİR”
Vahap Seçer’in Büyükşehir belediye meclisinde bir türlü alamadığı borçlanma yetkisi ile ilgili sorulara da yanıt veren Akdeniz Belediye Başkanı Mu. Mustafa Gültak, şu açıklaması ile dikkat çekti; “İlk günden beri durduğum yerdeyim. Bu konuda şuan hem biz hem MHP bir çalışma yapıyor. Görüşmeler yapılıyor. Ben belki de Eylül ayı gelmeden bir toplantı olabilir diye düşünüyorum. Büyükşehir’in borçlandırılması noktasındaki fikrim aynı, hiçbir zaman değişmedi. Ama her şey para değil. Yani 169 milyon borçlanma ile büyükşehirin tüm ekonomik sorunları bitecek diye bir şey yok. Geçmişte neler yapıldığını hesabının sorulması gerektiğini mutlaka söylüyorum. Bu paranın mutlaka ve mutlaka ve Mersin’de kalmasını ve sıkıntıda olan küçük esnaflara ilk ödeme tarihten itibaren ki orada da bir adalet sağlanmalı, arada birileri kaynamamalı, adil bir şekilde o esnaflara bu paranın dağıtılması şartıyla biz bunu zaten kabul ediyoruz. 

“KAFA ÇALIŞTIRARAK, PARAYI YERİNDE KULLANARAK, BİRİLERİNE YEDİRTMEDEN ÇALIŞTIĞIM İÇİN ŞUAN HİZMETLERİ YÜRÜTEBİLİYORUM”
Ama hepimizin evi var, geçindirdiği bir ailesi var. Bazen küçük paralar çok işler yapar. Eğer paranız bereketli ise çok şey yaparsınız. Benim çok gelirim yok ama küçük dokunuşlarla, kafa çalıştırarak, parayı yerinde kullanarak, birilerine yedirtmeden çalıştığım için şuan hizmetleri yürütebiliyorum. Mersin’in sıkıntısı bu, paralar gereksiz yerlere harcanmış, ciddi bir borç yükü var. Büyükşehir ile ilgili borçlanma krizi inşallah yakında çözülür diye benim de çalışmalarım var. Çözüleceğini ben düşünüyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA