MERSİN’DEN ‘KADIN KOOPERATİFLERİ’ ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN ‘KADIN KOOPERATİFLERİ’ ATAĞI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, gelecek 5 yıllık çalışmalarına şekil verecek olan stratejik plan kapsamında düzenlediği “Kadın ve Çocuk Çalıştayı”nı gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su ile Meral Seçer de katıldı. 
Çalıştay öncesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, kuruldukları günden bu yana kadınlar ve çocuklar için 3 ay gibi kısa bir sürede yapılan etkinlikleri katılımcılarla paylaştı. 

“KADINLAR VE ÇOCUKLAR KONUSUNDA ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”
Başkan Seçer, çalıştayda alınan kararlar ile birlikte stratejik planın belirleneceğini ifade ederek, plan çerçevesinde yapılan hizmetler ile 5 yıl sonra kadın ve çocuk konusunda önemli çalışmalara imza atılmış olacağını vurguladı. 

“KADIN KOOPERATİFLERİNİ ÖNEMLİ BULUYORUZ”
Kadın ve çocuk konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda sorunları belirleyip çözümler konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Kadın ve çocuk bizim için çok önemli bir konu. O yüzden burada seçim öncesinde Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı kuracağız dedik. Türkiye’de kadının adı yok. Kadın, en sorunlu grupların başında geliyor. Ona bağlı olarak çocuklarımız da aynı şekilde. Birçok alanda kadınlarımızın pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Biz bunu sağlayacağız. Onun için bu çalışmayı yapıyoruz. Kadınları destekleyecek bir aile efradı yoksa, hukuki desteği, koruma desteği, sahiplenme desteğine ihtiyacı var. Sosyal devlet bir bireyin her şeyidir. Sosyal devlet yağmurlu havada o bireyin şemsiyesidir. Soğuk havada ısıtacak sobasıdır, aç kaldığında ona bir lokma ekmek verecek anasıdır, babasıdır. İşsiz kaldığında ona iş sahaları açacak bir yapıdır. Biz sosyal devlet anlayışı ile doğal olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile özellikle kadınlarımızın ekonomik hayata katılmaları, ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri konusunda çok etkin çalışmalara imza atmak istiyoruz.  Bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Kadının ekonomik hayatta var olmasını sağlayacak tedbirler almalıyız. Belediye olarak, yasal olarak da bu imkanlara sahibiz, ekonomik olarak da sahibiz. Kadın kooperatiflerini son derece önemli buluyoruz ve bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Diğer taraftan kadınlarımızın meslek edinmesi konusunda da önemli oluşumlara imza atıyoruz. Kadınların kendi el emeği ürünlerinin pazarlanması konusunda aslında çok basit gibi görünse de Kırsal Mahalle Buluşmaları çok büyük imkânların kapısını açacak bir başlangıç olarak değerlendiriliyor. Siz yürüyün yol kendiliğinden açılır.” 

PLANLANAN PROJELER KONUŞULDU
Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın kurulması ile devam edecek olan süreçte yapılması planlanan projeler arasında Çocuklara Süt Dağıtımı, Kadın Barınma Evleri ve Destek Merkezlerinin Yapılması, Çocuk Gelişim Merkezi ve Kreşlerin Yapılması, Yeni Doğan Bebek Yardımları, Bilim Merkezi’nin yapılması, Gençlere ve İş Kurmak Vatandaşlara İş Geliştirme ve Kariyer Merkezi Kurulması gibi önemli projeler yer alıyor. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA