“YARGISIZ İNFAZLAR AYDINLATILMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YARGISIZ İNFAZLAR AYDINLATILMALI”


 

İstanbul’da başlatılarak 85 haftadır süren adalet nöbeti bu kez Van Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Van Adliyesi önünde tutulan adalet nöbetinde konuşan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, yargısız infazların aydınlatılmasını istedi

Haber Merkezi

Avukatlara yönelik giderek artan hukuksuzluklara, gözaltı ve tutuklamalara dur diyebilmek, savunmanın özgürlüğünü ve gücünü korumak ve adil yargılanma hakkı için İstanbul'da başlatılarak 85 hafta süren, daha sonra Bursa, İzmir, Ankara, Hatay Baroları öncülüğüyle devam eden adalet nöbeti bu kez Van Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. 

"ADALETTEN KORKMAYIN"
Van Adliyesi önünde tutulan adalet nöbetinde, baro başkanları tek tek basın açıklaması yaptı. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, "İstanbul Çağlayan'da 85 hafta yaktığımız adalet ateşini, yurdun dört bir yanında yakmaya karar verdik. Ülkemiz aydınlık günlere kavuşana kadar, bağımsız yargıya kavuşana kadar, muktedirlerin bu ülkeye getirdiği karanlık günler son buluncaya kadar adalet ateşini yakmaya devam edeceğiz. Muktedirler adaletten korkmasınlar. Muktedirler dün yakalandıklarında yargı önünde hesap vermeye çalıştıklarında, adalet diye feryat ediyorlardı. Ancak biz onlar için dahi adalet istemekten asla vazgeçmedik" diye konuştu. 

"İNSANLARI YARGISIZ İNFAZLARA KURBAN VERDİK"
Yargımızın son yıllarda hiç olmadığı kadar kötü sınav verdiğine dikkat çeken Yeşilboğaz, "Bu ülkenin aydınlık insanları, adalet istemekten korkmasınlar. Ülke yıllarca, usta Şair ve Yazarımız Sabahattin Ali'den bu yana, gerek meslektaşlarımızı, gerekse birçok insanı yargısız infazlara kurban vermiştir. Bu infazların hiçbiri aydınlatılmadı. Özgür düşünce için, yarınlarda aydınlık bir ülkede yaşamak adına bu adalet nöbetini yakmaya çalışıyoruz. Usta şairin dediği gibi; yaşamak bir ağaç ve tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız günlere kavuşmayı diliyorum" şeklinde konuştu.
Adalet nöbetine Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Dersim, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir,  Kırklareli, Kocaeli, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Yalova Baro Başkanları ile çok sayıda avukat katıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA