MDOB, Frida ile Bodrum sahnesinde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB, Frida ile Bodrum sahnesinde!


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ‘Frida’ adlı bale eseri ile 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin açılış temsilini gerçekleştirecek.

GİZEM EKİCİ

Bodrum Kalesi Kapılarını, Uluslararası Bodrum Bale Festivali için açıyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce (DOB) düzenlenen, 3-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali, 3-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans yapıtlarını buluşturacak “17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde başlayacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ülkemizin ilk ve tek bale festivali olan “17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali” sanatseverlerin karşısına yine zengin bir program ve büyüleyici performanslar ile çıkarak gerçek bir sanat şölenine hazırlanıyor. 
Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinde dünya ve Türkiye prömiyerleri gerçekleştirilen, seyircinin büyük beğenisi ile her temsili kapalı gişe oynamış 4 çok özel eserin yanı sıra yabancı konuk toplulukların sahneleyecekleri 2 eserle birlikte toplam 6 eserin 8 temsili festival boyunca izlenebilecek. 
Festivalin yabancı konukları ise tempolu, heyecanlı ve ritmik gösterileriyle Gürcistan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu ile Flamenko ateşini yakacak İspanyol Aida Gomez Dans Topluluğu olacak.
17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 3 Ağustos akşamı, modern dans repertuvarının beğenilen eserlerinden "Frida" ile açılış yapacak.
Özgür Adam İnanç'ın reji ve koregrafisi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi'nce sahnelenecek iki perdelik modern dans eseri olan "Frida", Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo ve Can Aksel Akın'ın müzikleri eşliğinde, küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak, hayata tutunmaya çalışan Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatını anlatacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA