BÜYÜKŞEHİR’DE BORÇLU PERSONEL İŞTEN Mİ ÇIKARTILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE BORÇLU PERSONEL İŞTEN Mİ ÇIKARTILACAK!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile iştiraki Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MESKİ), borcu olan ya da borçları nedeniyle icraya verilen personelin ‘işletme verimliliğini düşürdüğü’ gerekçesiyle işten çıkartılacağı iddiası gündeme geldi!

SONER AYDIN

Sık sık borçları ve fazla personeli ile gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde kaynak arayışı sürürken, işten çıkarma iddiaları da yeni bir boyut kazandı. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile iştiraki Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MESKİ), tepki çeken bir uygulamaya imza atıldığı öne sürüldü.
Büyükşehir ve MESKİ personellerine ‘borçlarınızı ödeyin’ diye tebligat gönderildiği ortaya çıktı. Çalışanlara borçlarını ödemesi için 3 ay süre verilen tebligatta, “Şirketimizde borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollarla başvurulmasına neden olan hacizli personel sayısının çokluğu, muhasebe servisinde icra işlemleri ve takibi nedeniyle en az 2 personelimizin asıl işlerini yapmalarını engellemekte. Şirketimiz personellerinin tarafınızın sebebiyet verdiği borçlarınız ve hakkınızdaki icra işlemleri nedeni ile işletmenin verimliliğinin düşmesine neden olmakta, işyerlerindeki iş akışını olumsuz yönde etiketlemekte ve kurumun imaj ve itibarının zedelenmesine sebep olmaktadır” denildi. Yargıtay 9. Dairesinin 2008’de verdiği bir kararın emsal olarak gösterildiği tebligatta, “İşyerinde iş akışı ve verimliliği olumsuz etkilenmesi sonucunda işveren açısından fesih gerekçesi olabileceği, hakkında icra takibi ve borcu çok olan personelin işten çıkartılması, şahsınızın işyerinde olumsuzluklara yol açma eyleminiz karşısında eşitlik ve hakkaniyet ilkesine aykırılık teşkil etmeyecektir” ifadesi kullanıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA