MIP ÖDÜLE DOYMUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP ÖDÜLE DOYMUYOR!


 

Mersin Limanı işleticisi MIP, Türkiye’nin marka ve kariyer etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Lider Marka Ödülleri’nde ‘Yılın Liman İşletmeciliği Markası’ ödülünü kazandı.

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olarak birinci sıraya yükselen Mersin Limanı’nın işletmecisi Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), ödüle doymuyor. 
PSA International ve Akfen Holding ortaklığıyla 2007 yılında kurulan ve 2017 yılında IFM Investors’ın hissedarları arasına katıldığı MIP, bugüne kadar farklı kategorilerde 17 ödül alırken bir ödül haberi daha geldi. 
Türkiye'nin marka ve kariyer etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Lider Marka Ödülleri'nde ‘Yılın Liman İşletmeciliği Markası’ ödülünü kazanan MIP ödülünü 22 Temmuz 2019’da İstanbul’da gerçekleştirilecek ‘Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni’nde alacak. 

TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK KONTEYNER LİMANI
2007 yılında PSA International ve Akfen Holding ortaklığıyla kurulan ve 2017 yılında IFM Investors’ın hissedarları arasına katıldığı ve bugün 112 hektarlık alanı, 21 rıhtımıyla büyüklüğüne göre aynı anda yaklaşık 30 gemiye yükleme-boşaltma hizmeti verebilen MIP, Türkiye’deki en büyük konteyner limanı olma özelliğine sahip.
Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi sanayileşmiş kentler ile Suriye, Irak ve İran gibi sınır komşusu olan ülkelere demiryolu ve karayoluyla bağlı olan Mersin Uluslararası Limanı, Orta Doğu ve Karadeniz ile olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla Akdeniz bölgesindeki ana konteyner limanlarından birini oluşturuyor. MIP, Türkiye’nin ihracat ve ithalat hacminin önemli bir kısmını da karşılıyor. 

HEDEF 20 BİN TEU VE ÜSTÜ GEMİLER 
Terminal yatırımları ile 2018 yılında büyük bir başarıya imza atarak, konteyner işlem hacmiyle birinci sıraya yerleşen MIP önümüzdeki 5 yıl içinde 450 milyon dolarlık yatırımı daha limana kazandırmayı planlıyor.
Liman kullanıcılarının beklentilerini en üst standartlarda karşılayabilmek için MIP yönetimi 450 milyon dolar yatırım yapmayı planlarken şirket lider konumunu korumak için, liman tesislerini global ölçekte inşa edilen 20 bin TEU ve üstü kapasiteli gemilere hizmet verebilecek seviyeye yükseltmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. 
Bilgi işlem uygulamalarında ve IT altyapısının gelişmesinde Türkiye'nin lider limanı olmayı hedefleyen MIP bu nedenle konteyner, konvansiyonel kargo, kapılar, insan kaynakları, iş sağlığı ve güvenliği, gümrük ve terminal kullanıcı aktivitelerini içeren entegre bir sistem üzerinde çalışıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA