SURUÇ KURBANLARI MERSİN’DE ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURUÇ KURBANLARI MERSİN’DE ANILDI


 

4 yıl önce Suruç’ta katledilen 33 genç Mersin’de kamu emekçileri tarafından anıldı. Katliam günü alınan yetersiz önlemlere tepki gösteren kamu emekçileri, sorumluların bir an önce ortaya çıkartılmasını istedi.

SONER AYDIN

Mersin KESK Şubeler Platformu 20 Temmuz 2015’ye meydana gelen Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 genci andı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen kamu emekçileri adına konuşan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Canan Solak, 4 yıl geçmesine rağmen katliamın gerçek sorumlularından hesap sorulmadığını söyledi. 

“4 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI”
Başta Suruç katliamı olmak üzere, Suruç’tan sonra yaşanan katliamların arkasındaki güçleri ve gerçek sorumluları ortaya çıkarmak için verilen tüm araştırma önergelerinin AKP tarafından reddedildiğini anımsatan Solak, “Önergelerin reddedilmesi katilleri cesaretlendirmiş ve sonrasında üyelerimizin de içerisinde olduğu başta 10 Ekim katliamı olmak üzere, yeni katliamların yaşanmasına neden olmuştur. Suruç katliamı üzerinden dört yıl geçmiş olmasına rağmen katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması için bir arpa boyu yol alınamadı. Suruç’ta yaşanan saldırının failleri ve onları büyüten, destekleyen ve bugünlere getiren zihniyet, herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Suruç’ta hayatını kaybedenlerin katilleri, tıpkı 10 Ekim Ankara katliamında olduğu gibi, sadece bombayı patlatanlar değil, o bombanın hiçbir engelle karşılaşmadan oraya girmesine seyirci kalanlar, katillerin ve saldırıda sorumluluğu olan kamu görevlileri sorumlularının hesap vermesini engelleyenlerdir. Suruç katliamını gerçekleştirenlerin üzerine gidilmemesi nedeniyle gerçekleşen davanın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. KESK olarak Suruç’ta gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, aradan ne kadar süre geçerse geçsin, katliamı yapanların ve sorumlularının yargı önünde hesap vermesi ve böylesi katliamların yeniden yaşanmaması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA