“DÜNYA BARIŞINI BÜYÜTEN ÖZGÜRLÜKLERDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DÜNYA BARIŞINI BÜYÜTEN ÖZGÜRLÜKLERDİR”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi olan, Ada’ya barış getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıldönümünü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Haber Merkezi 

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, "20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı, esaretten özgürlüğe geçişin zaferi olan barış ve özgürlük harekatı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, yıllardır verdiği hak ve hürriyet mücadelesinde, baskılara boyun eğmeyeceğini, özgürlüğünü ve bağımsızlığını koruyacağını tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu mücadele sonucunda Kıbrıs Adası'nda Türklere yönelik soykırım girişimi önlenmiş ve Ada'da güvenlik ortamı sağlanmıştır" ifadesini kullandı. 
20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı'nın, dönemin Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit’in en büyük eseri olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz" diyen Bülent Ecevit’in uygulamış olduğu etkin ve kararlı politikasının, Ada'da bağımsızlık zaferinin kazanılmasında önemli yer tuttuğunu söyledi.

"HAK VE HÜRRİYETLER, DEVLETİN ÜSTÜN GÜCÜNE KARŞI GÜVENCE ALTINA ALINMALI"
Hukuk devletinin, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmadan; dünyada tüm insanların özlemini duyduğu barış ortamının sağlanmasının mümkün olmayacağını ifade eden Yeşilboğaz, "Güçlü, istikrarlı, demokratik, tam anlamıyla çağdaş bir Türkiye olmadan, KKTC'nin ve Kıbrıs Türk halkının varlığı ve güvenliği de olmaz. Ada'daki huzurun ve barışın kalıcı olarak devam etmesi konusunda, tüm siyasiler üzerine, düşen görevi yapmalıdır. Hak ve hürriyetler, devletin üstün gücüne karşı korunup, güvence altına alınmalıdır" şeklinde konuştu.
Barış ve özgürlük bayramının dünyanın her yerinde kutlanmasını, dünyada her daim barış ve özgürlük ikliminin egemen olmasını  temenni eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Dünya barışını büyüten özgürlüklerdir. Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyor, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın mimarı merhum devlet adamı Bülent Ecevit ile Kıbrıs’ın liderlerinden Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum" diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA