18 AYDA 2 MİLYON TL KİME ÖDENDİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

18 AYDA 2 MİLYON TL KİME ÖDENDİ?


 

Tarsus’ta önceki dönem belediye yönetiminin yerel basına aktardığı olağanüstü rakamları eleştirirken “Basit bir, yerel basınla bile…” sözlerini sarf ettiği için eleştiri yağmuruna tutulan Başkan Bozdoğan, kendini savundu.

Haber Merkezi 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın bir açılışta yerel basın ile ilgili sarf ettiği sözlerine tepki gelmesi üzerine başkanlıktan bir açıklama geldi. 
“Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’’ tesislerinin açılışında, kullandığı bir ifadenin, yerel basında ‘farklı’ yorumlandığını savunan Bozdoğan, konuşmasında, “Basit bir, yerel basınla bile olan masrafları; 18 ayda 2 milyon liradan, 3 ayda 60 bin liraya indiren bir belediye…” cümlesi kurduğunu belirterek, bunu Tarsus yerel basını’nın işlevselliği, niteliği, mesleki güvenilirliği ve siyası yapısıyla değil, ‘rutin’, ‘Belediye-yerel basın ilişkisindeki ekonomik ölçütler’, ‘yerel basın organlarına 18 ayda ödenen olağanüstü rakamların etkisini ifade etmek’ amaçlı kullandığını savundu.
Bozdoğan bu cümlesinde, alışılagelmiş, olağan, rutin, basit, yalın bir belediye-yerel basın ilişkisinde ödenen rakamların olağanüstü olduğunu vurgulamak istediğini savunarak, “Belediyemiz, aylık bazda basın yayın organlarına 20 Bin Türk Lirası öderken, bir önceki dönem aylık bazda basın organlarına ödenen rakam 111 Bin Lira’yı aşmaktadır. Bu ödemeler toplamı 18 ayda 2 Milyon Lira’yı aşmıştır.
Yerel basınımıza ‘basit’ ifadesi kullanılması söz konusu değildir. Yerel basınımızla olan rutin ilişkilerimiz ise sıra dışı ya da olağanüstü boyutlarda olamayacağı için, tıpkı belediyemizin temel ihtiyaçları söz konusu olduğunda ‘basit bir kırtasiye’, ‘basit bir çimento’, ‘basit bir mazot’ söylemlerinde de görüleceği üzere, ‘normalleştirme adına’ ‘basit’ kelimesi tercih edilmiştir.
Ancak, değerli yerel basınımızın bu söylemi manşetlere taşıması, bir kelimesinin seçilip ayıklanması; yerel basına 18 ayda ödenen 2 milyon Türk Lirası’nı açıklayamamaktadır. Bizler 18 ayda 2 Milyon Türk Lira faturayı konu edinmesini, bu müsrifliğin ve savurganlığın kapılarını aralamalarını, kamuoyunun aydınlanması adına bu harcamaların peşine düşüp iz sürmelerini temenni ederdik.
Öyle ki, konunun temelinde anlatılan, Tarsuslu hemşerilerimizin parasını, hakkını korumaktır. Tarsuslular’ın parasının sokağa atılamayacağı, bunun hesabı sorulacağı ve bu minvalde ‘tasarrufa yönelik’ büyük adımlar atıldığı yönündedir. Halkımızın haklarının Tarsus Belediyesi tarafından nasıl korunduğunun ekonomik tablosudur.
Hal böyleyken, yerel basınımızdaki ‘bazı’ manşetlerin bu yönde de atılabileceği ve hemşerilerimizin daha doğru bilgilendirileceği açıktır. 
Ortaya çıkan ve alenen bilinmesini istediğimiz bu mali tabloyu, halkın bilgilenmesini sağlamak adına değerlendirmek yerine manipülatif ve spekülasyona açık hale getirme gayesi anlaşılır değildir.
Halkın merak ettiği, düşen uçaktan kurtulan yolcu sayısıdır; pilotun hangi dilde konuştuğu değil. Bizler, Tarsus Belediyesi olarak, uçak enkazından yaralı kurtarmaya, yara sarmaya; bu enkaz içerisinden halkımıza sevinçli haberi verme gayesiyle çalışmaktayız. Duyarlı basın mensuplarımızın, halkımızın bilgilenmesi adına, doğru habercilik ve halkı aydınlatma adına kentimizi ve insanlarımızı direkt ilgilendiren bu tip bir konuda sorumlu olması, en büyük temennimizdir. Farklı düşüncelere, fikir ve eleştirilere duyduğumuz saygıyı yineliyor, istemeden de olsa incittiğimiz basın yayın kuruluşlarımızın affına sığınıyor, ‘basitçe’ Tarsus halkının hakkını, en net ve en güçlü haliyle savunacağımızı bir kez daha Tarsus kamuoyuna bildiriyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA