MHP’Lİ BELEDİYEYE 186 BİN TL PARA CEZASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’Lİ BELEDİYEYE 186 BİN TL PARA CEZASI


 

Tüm uyarılara rağmen deniz kaplumbağalarının yumurtlama olanı olan Karaağaç Sahili’nde iş makineleri ile çalışma yapan Anamur Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 186 bin TL idari para cezası kesildi.

SONER AYDIN

MHP’li Anamur Belediyesi tarafından nesli tükenme tehlikesi altında olan caretta-caretta deniz kaplumbağalarının yuvalama alanında başlatılan ‘piknik yeri’ çalışmalarına rekor ceza geldi. Belediyeye idari yaptırım uygulayan Milli Parklar Doğa Koruma Mersin Şube Müdürlüğü dolgu alanı ve ağaçların kaldırılması için 16 Temmuz’a kadar süre vermişti ancak aradan geçen 3 güne rağmen alanda herhangi rehabilite çalışması yapılmadı. 

MÜDÜRLÜK: “DENİZ KAPLUMBAĞALARININ YAŞAM ALANI TAHRİP EDİLDİ”
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile kumsal alan üzerinde kırmızı toprakla dolgu yapılıp ağaç dikilmesine tepki gösteren bir çevreci Milli Parklar Doğa Koruma Mersin Şube Müdürlüğüne dilekçe yazdı. Dilekçeyi inceleyen yetkililer bölgede incelemelerde bulundu. Yapılan incelemenin ardından belediyenin kusurlu olduğu tespit edildi. Söz konusu şikayette bulunan vatandaşa verilen cevapta, “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü tarafından yazılan yazıda, bahse konu alanda yapılan dolgu çalışmasının biyolojik çeşitliliğe ve deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının tahribine neden olduğunun tespiti üzerine Anamur Belediyesi Başkanlığına idari yaptırım uygulandığı, bununla birlikte Anamur Belediye Başkanlığı tarafından deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarının ivedilikle rehabilite edilmesi gerektiği, bu kapsamda Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği elemanları gözetiminde, mevcut yuvalara zarar vermeyecek şekilde yapılan toprak dolgunun tamamen kaldırılması, bölgeye sonradan getirilen ağaç ve bitkilerin zarar görmeyecek şekilde bölgeden uzaklaştırılması ve kumsalın eski haline dönüştürülmesi için yalnızca gündüz saatlerinde ve kum olan bölgeye araç girişi olmayacak şekilde dönüştürülmesi için yalnızca gündüz saatlerinde ve kum olan bölgeye araç girmeyecek şekilde 16 Temmuz’a kadar rehabilite edilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

BELEDİYE AĞAÇLARI SULAMAYA DEVAM EDİYOR!
Milli Parklar Doğa Koruma Mersin Şube Müdürlüğü
’nün belediyeye vermiş olduğu sürenin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen sahildeki dolgu alanı kaldırılmadı ve ağaçlar sökülmedi. Yetkililerin uyarılarını dikkate almayan belediye bölgeye koyduğu fiskiyelerle ağaçları sulamaya devam etmesi gözlerden kaçmadı. 

DENİZ KAPLUMBAĞALARI YUMURTLAMADAN GERİ DÖNÜYOR 
Bölgenin koruma altında olması nedeniyle 65 metre mesafede hiçbir yapı bulundurmaması gereken belediyenin, dolgu alanını 35 metre uzağa yapması deniz kaplumbağalarının dengesini bozdu. Yumurtlamak yaklaşık 250 metre uzunluğundaki dolgu setine gelen deniz kaplumbağaları yuvala alanının üzerinin kapanması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

ÇEVRECİLERDEN SUÇ DUYURUSU
Bölgedeki çalışmalara son verilmemesi üzerine çevreciler harekete geçti. Belediye hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Mersin Çevre ve Doğa Derneği yazılı açıklamasında, “Milli Parklar Doğa Koruma Müdürlüğü tarafından, yasal koruma altındaki kumsalın eski hale getirilmesi için verilen süre, dün itibariyle dolmasına rağmen, sahayı eski hale getirmediği gibi, hala, kumsalın üstüne dökülen toprağa ekilen ağaçları ve çimleri sulayarak piknik alanı yapmaktan vazgeçmediğini gösteren Anamur Belediyesi aleyhinde dava açacağımızı, Belediye’ye vaktinde müdahale etmeyerek tahribatın büyümesine neden olan ve hala sahadan Belediye’yi el çektirmeyen yetkililer hakkında da suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadesini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA