ENGELLİ OĞLUNU BIRAKIP GİTTİ, BİR DE HACİZ GÖNDERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELLİ OĞLUNU BIRAKIP GİTTİ, BİR DE HACİZ GÖNDERDİ


 

Mersin’de 4 yıl önce dünyaya görme ve işitme engelli olarak gelen Muhammet Mert Tanrıverdi’nin hayat hikayesi duyanların yüreğini burkuyor.

Doğumdan sonra annesinin terk ettiği Mert, bugünlerde devlet yetkililerinden yardım bekliyor. Eski eşinin haciz şokuyla iyice maddi zorluklar çeken baba Ahmet Tanrıverdi ise oğlu için yardım istedi. 

Anne karnında durumu bilinmesine rağmen annesinin imzasıyla dünyaya getirilen Mert, o günden beri zor günler geçiriyor. Görme ve işitme engeli dışında birçok hastalığı da bulunan Mert, babasının maddi imkansızlıklarından dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde babası ve 9 ay önce evlendiği eşiyle birlikte yaşayan Mert, yetkililerin yardım elini uzatmasını bekliyor. 

“ANNE OĞLUMU BANA BIRAKIP, GİTTİ” 
Oğlunun durumuyla ilgili gazetecelere konuşan baba Ahmet Tanrıverdi, asgari ücret karşılığında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyledi. 2014 yılında bir evlilik yaptığını kaydeden Tanrıverdi, "O evlilikten dünyaya Muhammet Mert Tanrıverdi geldi. Oğlumun rahatsızlığı daha annesi hamileyken biliyorduk ama anne imza atarak çocuğumuz bu şekilde olmasına rağmen doğurmayı kabul etti. Çocuğumuz doğduktan sonra gözlerinde görme, kulaklarında işitme problemi yaşadı. Bunların yanı sıra epilepsi ve birçok rahatsızlığı olmasından dolayı anne çocuğumuzu bana bırakıp, gitti. Ben oğluma kucağımı açtım, onu hiçbir şekilde, şartları önemsemeden onu yalnız bırakmadım ve onun bütün tedavi masraflarını vatandaşlardan talep ederek bir yere kadar getirdik. Annesi çocuk ölecek düşüncesiyle bırakıp gitti galiba. Şu anda oğluma ben bakıyorum. İlk günden beri oğlumun tedavi gördüğü hastanelere götürüyorum" dedi. 

“ESKİ EŞİM İCRAYA VERDİ”
Oğlunun ihtiyaçlarından da bahseden Tanrıverdi, “Mert bakıma ihtiyaçları olduğundan dolayı bizim inanılmaz derecede medikal ürünlere ihtiyacımız oluyor. Devlet bu ürünlerin tamamını karşılıyor. Aynı zamanda Mert ayakkabı kullanıyor. Her sene değişmesi lazım. Bunun gibi birçok ürün var. Haftanın 5 günü fizik tedaviye götürüyoruz. Her zaman servisi kullanamıyoruz. Ayda 4-5 kere Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüyoruz. Bu durumlardan dolayı zorlanıyoruz. Asgari ücretle bunları karşılamak hayli zor. Şu anda çok zor durumdayız. Bu zorlukların yanı sıra birde eski eşim bizi icraya verdi. İcra 1 sene içinde 12 bin lira oldu. Bunun sonucunda da mahkeme kararıyla maaşımın 4’de birine el konuldu. Mert’in ihtiyaçları da bu sebepten dolayı hiçbir şekilde karşılayamamaya başladım” ifadelerini kullandı. 

“DEVLET BÜYÜKLERİNDEN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ” 
Eski eşinin oğlunu hiçi görmediğini ve sormadığını iddia eden Tanrıverdi, “Hiçbir şekilde maddi ve manevi destek çıkmadı. Ben de yaptığı icraya karşı Mert için nafaka davası açtım. Ancak hakim bu talebimizi reddetti. Bu çocuk bakıma muhtaç. Hiçbir şekilde görmüyor, duymuyor. Bunun görmesi de duyması da benim. Ne zaman su içeceğini, ne zaman yemek yiyeceğini bilen benim. Benim dışımda kimse bu çocuğu görmüyor, sormuyor. Bu çocuk bu şekilde yaşamamalı. Bu çocuğu en iyi şekilde yaşatmalıyız ve ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Biz kendi ihtiyaçlarımızı bir şekilde karşılayabiliyoruz ama Mert’in ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Gücümüz artık yetmiyor. Devlet büyüklerimizden isteğim Mert’i görsünler, unutmasınlar, desteklerini bekliyoruz. Günü geliyor eczane parasını, günü geliyor ihtiyaçlarını alamıyoruz” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA