MERSİN’DE TARIM ŞURASI YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE TARIM ŞURASI YAPILDI


 

Mersin’de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 3. Tarım Şurası Hazırlık Toplantısı düzenlendi.

GİZEM EKİCİ

Akdeniz İhracatçı Birlikleri evsahipliğinde (AKİB) gerçekleşen toplantıya; Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Barış Kılınç, İl Müdür Yardımcısı Mevlüt Göksu, şube ve ilçe müdürleri; sivil toplum kuruluşları, birlik, kooperatif, sektör temsilcileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile il-ilçe teknik personeli katılım sağladı.
Toplantıda Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı ilin tarımsal yapısı ve ülke ekonomisine katkılarını anlattı. Abalı, “Buna paralel olarak ülke tarım, orman, hayvancılık ve su kaynaklarının geliştirilmesi, yeni teknolojilerin uygulanması, yaygınlaştırılması, tarım, orman ve hayvancılık sektörüne yönelik hizmetlerde karşılaşılan sorunların ve çözüm yollarının belirlenmesi için, yetkililer ve temsilciler seviyesinde görüşmelerin yapılabilmesine imkan sağlamak ve tarımsal kalkınmaya yönelik stratejilerin oluşturulmasına yardımcı olmak için ülke genelinde 3.Tarım Şurası çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda Bakanlığımıza sunulmak üzere bir rapor hazırlanması için; İlimizde yürütülen faaliyetler ile ilgili, sektör paydaşlarımıza davet gönderilerek katılımın sağlandığı Tarım Şurası Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir” dedi.
İl Müdürü Abalı konuşmasında kentin tarımsal yapısı ve ülke ekonomisine olan katkısından, tarımının önde olduğu ürünlerden bahsederek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlimizde bulunan ve tarımsal sektör paydaşları olan kamu kurum ve kuruluşları yanında yatırımcı, üretici/yetiştirici birliklerinin yetkilileri ile geniş kapsamlı katkı sağlamak için konuşmalar ve görüşmeler verimli bir şekilde sürdürülmüştür. Son olarak bu toplantının İlimiz ve ülkemiz tarımına katkı sağlayacağına inanıyor ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Barış Kılınç da, Mersin’in tarım sektörünün güçlü ve zayıf yönleri, geleceğe yönelik hedef ve stratejiler hakkında bilgi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA