TARSUS’TAKİ ÇOCUK GEBELER TBMM’YE TAŞINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAKİ ÇOCUK GEBELER TBMM’YE TAŞINDI!


 

Tarsus’ta 2018 -2019 yılları arasında gerçekleştiği iddia edilen 147 çocuk gebe vakası TBMM gündemine taşındı!

Haber Merkezi 

Erken yaşta gebelik sorununa çözüm üretemeyen Türkiye yeni bir skandalla karşı karşıya! Tarsus’ta 2018 -2019 yılları arasında 147 çocuk gebe vakası olduğu ortaya çıktı.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. 

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK DOĞUM MU YAPTI?
2018 -2019 yılları arasında Tarsus ilçemizde gerçekleştiği iddia edilen 147 çocuk gebe vakasını TBMM gündemine taşıyarak bir soru önergesi verdim. 12 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun doğum yaptığı iddialarını, son 10 yılda Mersin'de 18 yaş altı kaç çocuğun doğum yaptığını ve bunların kaçının adli makamlara iletildiğini ve ne gibi cezalar verildiğini sordum.
Çocuk istismarının her türünün karşısındayız. 
Çocuklarımız oyun oynamalı, okula gitmeli ve her türlü tehlikeden uzak bir şekilde büyümelidir. Bu vaka başta olmak üzere çocuk ve gençlerimizi alakadar eden her türlü meselenin takipçisi olacağım.

ÇOCUK GEBELER DAHA ÇOK SURİYELİ 
Mersin’in Tarsus ilçesinde 2018 yılı ortalarından 2019 yılının Temmuz ayına kadar geçen sürede faaliyet gösteren kamu ve özel sağlık kuruluşlarında gerçekleşen doğumların yaklaşık 147 tanesinin 18 yaş altı çocuklar tarafından gerçekleştirildiğine yönelik haberlerin gündeme geldiğini belirten Sıdalı, “Habere göre 2018 yılında 73 doğum bunların 58’i Suriye uyruklu, 15’i Türk vatandaşı, 2019 yılında 74 doğum bunların 56’sı Suriye uyruklu, 18’i Türk vatandaşı olmak üzere adli mercilere bildirilen 147 doğumun gerçekleştiği iddia edilmektedir. Yine iddialara göre bu vakaların yalnızca adli makamlara bildirilen vakalar olduğu, adli kayda girmeyen çok sayıda doğum olduğu da iddia edilmektedir. 

MERDİVEN ALTI OPERASYONLAR VAR!
Adli makamlara bildirilmeyen operasyonların çoğunun ise merdiven altı diye tabir edilen sağlıksız ve donanımdan yoksun merkezlerde kayıtsız şekilde yapıldığı iddia edilmektedir. Son olarak geçtiğimiz aylarda Tarsus’ta 12 yaşında Suriye uyruklu biz kız çocuğunun doğum yaptığı iddiaları olayın vahametini gözler önüne sermektedir” dedi.

İSTİSMARCILAR TESPİT EDİLDİ Mİ?
Bu bilgiler çerçevesinde acıl yanıtlanması gereken sorular olduğunu bildiren Milletvekili Sıdalı, “Tarsus ilçesinde 2018-2019 yılları arasında 147 çocuk gebe vakası yaşandığı doğru mudur?
Eğer bu doğru ise, hamile çocukları istismar eden kişilerin kimliği tespit edilmiş midir? Kaç tanesi hakkında yasal işlem başlatılmıştır?
Tarsus ilçesinde yaşandığı iddia edilen 147 çocuk gebe vakasında istismara uğrayan çocukların yaşları kaçtır? 12 yaşındaki Suriyeli kız çocuğunun doğum yaptığı iddiası doğru mudur? 
Son 10 yılda Mersin ili genelinde kaç çocuk gebe vakası Sosyal Hizmetler vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’sine bildirilmiştir? Bu vakaların ilçelere göre dağılımı nedir? 
Hamile çocukların kamu ve özel sağlık kuruluşlarında başka hastalıklardan kayıt altına alınarak doğum yaptırıldıkları iddiası doğru mudur? 
Son 10 yılda Mersin ilimizde adli birimlere bildirilmeyen çocuk gebe vakası tespit edilmiş midir? Çocuk gebeliği adli birimlere bildirmeyen sağlık personelleri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? 
Son 10 yılda Mersin ilimizde çocuk yaşta gebelik sebebiyle gerçekleşen anne – bebek ölümlerinin sayısı kaçtır? 
Çocuk yaşta gebe olduğu tespit edilen çocuklar için devlet tarafından sağlanan bir koruma hizmeti var mıdır? Varsa içeriği nedir? 
Devletimiz çocuklara cinsel istismarın, çocuk yaşta evliliğin ve çocuk gebeliğin önlenmesi için ne gibi çalışmalar yapmaktadır?” sorularına yanıt istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA