HAZIR MISINIZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAZIR MISINIZ?


 

Eylül ayında başlayacak lig öncesi takımlar hazırlıklarını sürdürüyor. Ligde mücadele edecek 3 ekipten İçel İdman Yurdu art arda transfer yaparken, İdman Yurdu 1925 ve Meskispor suskunluğunu koruyor.

ALİ ŞANLI

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) sezon Eylül ortasında başlayacak. Ligde Mersin’den 3 ekip mücadele edecek. Eski adı İçelspor yeni ismi ile İçel İdman Yurdu, Süper Amatör Lig’den şampiyon olarak çıkan Meskispor ve son olarak baraj maçında Silifke Belediyespor’u yenen İdman Yurdu 1925 ekipleri mücadele edecek.

Ancak bu takımların Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edebilmeleri için katılım hakkı olan 22.500 Lira yatırmaları gerekiyor. İçel İdman Yurdu ligi ikinci bitirip ligde kaldığı için onun ekstra yatırması gereken bir pay bulunmuyor. Bu sezon lige çıkan Meskispor ve İdman Yurdu 1925 ekipleri 22.500’er lira yatırmaları gerekiyor.

160 takımın mücadele edeceği ligde katılım payı yatırmayan ekipler müsabakalara çıkamayacak. Durum bu kadar ciddi iken ve katılım paylarının yatırılması 19 Temmuz son gün olduğu düşünülecek olursa iki Kulübünde ellerini çabuk tutması gerekiyor. Kulüplerden alınan bilgiye göre İdman Yurdu 1925 ekibi Mersin’li genç oyunculardan kurulu bir ekiple lige başlayacağı, lige katılım parasını ise bu hafta içi TFF Amatör işler Müdürlüğü BAL Departmanına yatıracağı öğrenildi.   

Durumu henüz netlik kazanmayan Mesksipor’un lige çıkıp çıkmayacağı 19 Temmuz’dan birkaç gün önce belli olması bekleniyor. Ekonomik zorluklarla boğuşan Mesksipor’un lige çıkacak olursa sıradan oyunculardan oluşan bir ekiple yola çıkılacağı aksi bir durumda B planı haya geçirilecek. Meskispor’un B planı ise Silifke Belediyespor ve ya Erdemli Belediyespor satılması gündeme gelecek.

İÇEL HAZIR

Takımların yavaş yavaş hazırlıklara başladığı şu günlerde İçel İdman yurdu yaptığı transferler ile güçlü bir kadro kurdu. Kırmızı Lacivertli ekip lige şampiyonluk parolası ile başlayacak olması dikkatleri bu takım üzerinde topluyor. Şuana kadar kadrosuna kattığı 8 oyuncu daha önce takımlarında şampiyonluk yaşamış, ligin üst düzey oyuncuları. Onur Kaya, Burak Aktaş, Fazıl Ayan, Server Yılmaz, Hurşit Velioğlu gibi isimlerle güçlenen İçel İdman Yurdu kısa süre içinde Mersin’de top başı yapacak daha sonra Bolu’da 15 günlük kamp planlanıyor.

İŞİ ZOR

İlk defa Bölgesel Amatör ligde oynayacak olan İdman Yurdu 1925 ise lige zor şartlarda başlayacak gibi. Kulüp Başkanı Hamit İzol takımı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçere vermek istemesi, şartlar oluşmayınca yeni yönetim kurarak Mersin’li sporculardan oluşan takımla lige çıkmaya karar verilmesi Kulübün işinin zor olduğunu gösteriyor. Lige zayıf bir kadro ile girecek olan Kırmızı Lacivertli ekip lig içinde nasıl performans göstereceği şimdiden merak konusu oldu.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Bölgesel Amatör ligdeki son temsilcimiz olan Meskispor 2 takım içinde durumu en kötü takım olarak öne çıkıyor. Süper Amatör ligde şampiyon olarak Bölgesel Amatör ligde oynamaya hak kazanan Mavi Beyazlı ekip Büyükşehir Belediyesinin el değiştirmesi ile biran da işler tersine döndü. Yeni Başkan Vahap Seçer’in borçlu takımı devralmam sözleri Meskipsor’u kapanmanın eşiğine getirdi. Lige çıkıp çıkmayacağı belli olmayan Mersin ekibi 19 Temmuz’a kadar lige katılım payımı yatırmaz ise takım ortada kalacak.

Meskispor Başkanı Akgün Lülü ortada kalmamak için A ve B planları üzerinde duruyor. A plan sıradan bir karo kurup ligde mücadele etmek B planı ise İlçe takımları ile görüşüp isim değişikliğine giderek Bölgesel Amatör ligde yine 3 takımla mücadele etmenin önü açılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA