EKMEK FABRİKASI’NA DÜZENLEME! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEK FABRİKASI’NA DÜZENLEME!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MER-EK Ekmek Fabrikası’nın yılın ilk 5 ayında 2 milyon 95 bin lira zarar ettiğini söyleyerek, yeni düzenleme için fabrikayı kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Yeni düzenleme kapsamında ekmek büfelerinden ürün çeşitliliğine kadar köklü değişikliklere gidilecek.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de fırıncıların sık sık; ekmek fiyatlarını regüle ederek, siyasi fayda sağlamak amacıyla işletildiği eleştirisi getirdiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası İşletmesi (MER-EK) ilk 5 ayda 2 milyon TL zarar etti.

Fabrikanın zarar etmesini engellemek ve daha verimli çalışmasını sağlamak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni düzenleme için fabrikayı kapatma kararı aldıklarını açıkladı. Yeni düzenleme kapsamında ekmek büfelerinden ürün çeşitliliğine kadar köklü değişikliklere gidilecek.

ZARAR EDEN EKMEK FABRİKASI BÜYÜKŞEHİR ŞİRKETLERİNE BAĞLANIYOR

Konuyla ilgili düzenleme teklifini Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 yılı temmuz ayı toplantısının ikinci birleşiminde meclise sunan Seçer, gerekçeleri ile ilgili de detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Başkan Seçer, “Ekmek fabrikası yılın ilk 5 ayında 2 milyon 95 bin TL zarar etti. Burada çok köklü değişikliklere gitmemiz gerekiyor. Bizim temel amacımız Mersin’de ekmek fiyatlarının rekreasyonunu sağlamak mı? Yoksa dar gelirli yurttaşımıza ucuz ekmek temin etmek mi? Aylık yaklaşık 1 milyon 300 adet ekmek üretimi var. Farklı ürün gamları var. Burada bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Bizim temel amacımız Mersin’de ekmek fiyatlarının regülasyonunu sağlamak mı, dar gelirli yurttaşlarımıza ucuz fiyatta ekmek temin etmek mi?

İkinci sebeple yeni bir düzenleme yapmak için fabrikayı belediye şirketi bünyesine alarak, yeni üretim teknikleri ile yeni ürün üretimine yöneleceğiz. Hatta belki hiç zarar etmeyip kara geçerek çok daha fazla yurttaşlarımıza ulaşma imkanımıza sahip olacağız” dedi.

EKMEK SATIŞ BÜFELERİ MODERNİZİ EDİLECEK

Şuan fabrikada 111 kişinin istihdam edildiğini ve günlük 50 bin ekmek üretimi yapıldığını aktaran Seçer, 54 personelin ekmek satış büfelerinde çalıştığını ancak büfelerde önemli sorunlar olduğunu belirtti. “Ekmek satış noktalarının günlük satışı son derece komik, hiç de rasyonel, akıcı değil” diyen Vahap Seçer, “İşin içine profesyonelliği de katmak lazım. Kısa sürede çok daha geniş yoksul kitleye ekmek temin edebilecek bir noktaya geleceğiz. Ayrıca ekmek satış noktalarımızı da modernize edeceğiz.

“SİNEK AVLAMAYACAKLAR”

Sosyal devlet anlayışında bazı temel prensipler olmalı. Bir devlet veya belediye özellikle vatandaşlarının temel gıda maddesi temininde öncelikli politikalar uygulamalı. Ulaşım çok önemli. Mümkünse en ucuz veya bedava ulaşımı sağlayalım. Bunun için gayret ediyoruz.

Bu kapsamda ekmek satış büfelerini modernize edeceğiz. Ayrıca buralarda temel hayvansal protein içeren ürünler satma düşüncemiz var. Süt, yoğurt, peynir gibi ürünleri ucuz fiyatlara yoksul yurttaşlarımıza bu noktalardan temin edeceğiz. Bu büfelerde hijyen koşullarda buzdolapları, eğitilmiş, tiril tiril giydirilmiş insanlar olacak. akşama kadar sinek avlamayacaklar ve bu noktalar daha işlevsel bir hale gelecek” dedi.

“İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILMAYACAK”

Meclis üyelerinin, MER-EK bünyesinde çalışan işçilere ne olacağına ilişkin soruları üzerine de açıklamalar yapan Seçer, şöyle konuştu: “Haklı olarak şöyle bir endişe var; burada 111 kişi istihdam ediliyor, belediye ekmek fabrikası, belediye içerisinde statü değiştirirken, yani bütçe içi işletme vasfından bir şirketin uhdesine geçerken burada çalışanların durumu ne olacak? Onlar yine Büyükşehir Belediyesi’nin işçileri. 2 memur, 94 sürekli işçi, 15 geçici işçi var. Bunlar bizim belediyenin uhdesinde çalışan insanlar. Bunlar orada faydalıysa orada devam edecek, faydalı değilse biz onları çıkartamayız, bir başka kurumun uhdesine verme zorunluluğumuz var.”

Konuşmaların ardından komisyonun konuyla ilglii olumlu yöndeki raporu Meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA