KADINLAR MUTLU, ÇOCUKLAR MUTLU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR MUTLU, ÇOCUKLAR MUTLU


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, Tarsus İlçesi Mantaş Mahallesi’nde yaşayan kadın ve çocukları, Tarsus Hayvan Parkı gezisine götürdü. Kadınlar ve çocuklar, gezi sonrasında da Tarsus Gençlik Kampı’nda sporun yanı sıra müzikle eğlenme fırsatı buldu.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın ve çocukların mutlu olduğu bir Mersin için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, ev işleri, çocukların bakımı ve günlük hayatın koşturmacasında sosyal hayata karışamayan, kendilerine zaman ayıramayan kadınları, çocukları ile birlikte Tarsus Hayvan Parkı’na götürdü.
Gezide, daha önce belgesellerde gördükleri aslan, kanguru, deve, lama, vaşak, puma ve köpekbalığı gibi hayvanları yakından görme fırsatı bulan çocuklar büyük heyecan yaşarken, kadınlar da komşuları ile birlikte her zamankinden farklı bir gün geçirmiş oldu. Gezinin ikinci durağı olan Tarsus Gençlik Kampı’nda ise kadınlar sporun yanı sıra müzikle eğlenerek, gönüllerince dans etti. Anneler eğlenirken çocuklar da masallar dinleyip, oyunlar oynadı.

“KADINLARIMIZI SOSYALLEŞTİRİYORUZ”
Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, çeşitli nedenlerden dolayı evden çıkamayan, kendine zaman ayıramayan kadınlar için bu tarz etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek,  “Maddi durumları, sağlık sorunları, hasta bakımı ve kültürden dolayı eve bağlanmış olan kadınlarımızı sosyalleştiriyoruz. Ne yazık ki kadınlara yönelik etkinlikler çok fazla değil. Bu nedenle zaten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nu kurup, kadınlara ve çocuklara yönelik projeler üretmemiz için bizlere ortam hazırladı” dedi.

“KIZLARIMIZ BİSİKLET SÜRMEYİ ÖĞRENECEK”
Toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürüteceklerini, eğitim ve istihdam yaratan projelere imza atacaklarını ifade eden Dokucu, “İşe en değerli varlığımız olan çocuklarımızdan başladık. Bundan sonra kadınlarımızı, yaş almışlarımızı, evden çıkamayan veya çalışamayan kadınlarımızı, bisiklet süremeyen genç kızlarımızı teşvik eden projelerimiz olacak. Çocuklarımız ve kadınlarımız için etkinliklerimiz sürecek ve kampımız tamamen aktif olduğunda eğitimlerimiz ve istihdam çalışmalarımız başlayacak” diye konuştu.

“MAHALLEMİZ UZUN SÜREDİR İHMAL EDİLMİŞTİ”
Mantaş Mahallesi kadınları ve çocuklarının bugüne kadar adeta unutulduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Hülya Bulut, “Hayvan Parkı gezimiz çok güzeldi. Sonrasında Tarsus Gençlik Kampı’na geldik. Burayı da ilk defa görüyorum. Burada yapılacak olan çalışmaları görevliler bize anlatınca çok memnun oldum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Tarsus’ta ihmal edilmiş yaşlılar,  gençler, çocuklar var. Bu sebeple buradaki çalışmaları çok takdir ettim. Bizim muhitimiz olan Mantaş Mahallesi ve çevresi uzun süredir biraz ihmal edilmişti. Böyle etkinliklerin olması çok sevindirici” dedi.

 “VAHAP BAŞKANIMIZ KAZANDIKTAN SONRA UMUDUMUZA KAVUŞTUK”
Daha önce sosyal etkinliklere hiç katılmadıklarını ifade eden Nazire Başböyük, “Hayvan Parkı gezisini çok beğendik ve gururla izledik. Biz başkanımızla gurur duyuyoruz ona çok teşekkür ediyoruz. Bizler sanki insan gibi yaşamıyorduk. Bir kenarda unutulmuş gibiydik. Vahap Bey kazandıktan sonra umudumuza kavuştuk. Başkanımız sayesinde Hayvan Parkı’nı ilk defa görmüş olduk. Gerçekten etkinlikten çok memnun olduk. Umarız bu gibi etkinlikler sürekli olur” diye konuştu.
Hayvan Parkı’na daha önce geldiğini, ancak komşuları ile birlikte yeniden ziyaret etmekten daha çok keyif aldığını ifade eden Olcay Başböyük ise, “Hayvan Parkı çok güzel ve eğlenceliydi. Burada bulunduğum için çok sevinçliyim.  Daha önce de geldim fakat bu etkinlikte hep beraber olduğumuz için öncekine göre bugün daha çok eğlendim. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve ekibine böyle bir gezi düzenledikleri için çok teşekkür ederiz”  dedi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA