BU PİSLİĞİ TEMİZLEYİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU PİSLİĞİ TEMİZLEYİN!


 

MESKİ’nin geçen yıl çalışma başlattığı ve bu yıl Haziran ayında bitirmeyi planladığı Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı Mahalleleri’nin kanalizasyon sorununu cenazeye benzeten HDP’li Ali Tanrıverdi, “Cenaze ortada kaldı, artık kaldırın” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Civanyaylağı mahallesinde yıllardır yaşanan kanalizasyon eksikliği sorunu yeniden gündeme geldi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantı döneminin 1. birleşiminin dilek temenniler bölümünde söz alan AKP’li meclis üyesi İsmail Yerlikaya, geçen hafta Civanyaylağı’nda incelemelerde bulunduğunu açıklayarak, kanalizasyon sorununu meclise taşıdı.
Bölgede MESKİ’ni kanalizasyon sorununun çözümü için yürüttüğü çalışmalar olduğunu ancak asfaltlamada sıkıntı yaşandığını belirten Yerlikaya, “Bu konuyla ilgili çalışmayı hızlandırırsanız seviniriz” dedi.

B…K KANALI ÇÖZÜM BEKLİYOR!
HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi ise Civanyaylağı Mahallesi’nin kanalizasyon sorununun acilen çözülmesi gereken önemli bir konu olduğunun altını çizdi. “Söz konusu bölgede yaptığımız çalışmaya göre MESKİ’ye dayalı acilen çözülmesi gereken bir durum var. Belki paraya dayalı bir sorun var diyeceksiniz ama artık borç olayını aştı durum. Havalar çok sıcak ve burası adeta bir cenaze ve şuan bu cenaze ortada bekliyor. Mutlaka o bok kanalı acilen bir şekilde çözülmeli. Zaten sizinde mahalleye seçim dönemi bu yönde verdiğiniz sözünüz var. 
MESKİ’nin kadrosu, parası yok gibi bir mazeret artık gündeme gelmemeli ve MESKİ orada üzerine düşen ne ise Akdeniz Belediyesi ile diyalog kurarak çözmelidir” dedi.

“MALİ SIKINTIYA, CAN SİMİDİ GİBİ YAPIŞMAYIZ”
Konuyla ilgili meclise bilgi veren bir MESKİ yetkilisi ise “Şuan bu mahalledeki çalışmalarla ilgili geçici kabulü yapıyoruz. Sonra yol asfalt çalışması yapılacak. Son aşamaya geldik” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise bürokratlarına bu konuda bir aksilik olursa derhal müdahale edip gereğini yapma talimatı vererek, “MESKİ’nin görev alanında olan sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir mali sıkıntımız olabilir ama hizmetlerde bir başarısızlık olursa tutunacak bir can simidi gibi de buna yapışmayız. Öyle bir hafiflik içerisinde olmam. Biz buraya şikayet etmek için gelmedik. Mevcut koşullarda kaynaklarımızı en akılcı şekilde kullanıp Mersin’e hizmet etmek istiyoruz ve bu konuda da bir iddia ortaya koymuşuz. Şartlar ne olursa olsun bu yatırımlar ve hizmetler peşi sıra gelecek. Ama takdir edersiniz ki, bunlar akşam düşünüp sabah uygulamaya koyacağımız projeler değil; belirli bir süreç içerisinde yapılacak şeyler. Biz iyi şeyler yapmak istiyoruz. Beş yıl sonra seçimi düşünüyoruz. Böyle bir kaygımız, derdimiz yok. Ülkenin mali durumu, toplumsal gerginlik ortada. Siyasi beklentileri Mersin’i heba ederek, olumsuz anlamda faturayı Mersin’e çıkararak, yazık etmeyelim. Beş yıl önemli bir süre. Biz, hizmet yapmak istiyoruz. Bunu da sizlerin katkılarıyla yapmak istiyoruz” dedi.  

MESKİ’NİN ÇALIŞMALARI BU YIL HAZİRAN’DA BİTECEKTİ
Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz ilçesine bağlı Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı mahallelerine yaklaşık 12 milyon lira sözleşme bedelli 32 kilometrelik kanalizasyon hattı kazandırmak için harekete geçti. Bölgede 12 milyon liralık sözleşme bedelli projesi ile muhtelif çaplarda yaklaşık 32 kilometre kanalizasyon hattı, 670 adet kanalizasyon muayene bacası ve bin 800 adet kanalizasyon parsel bacası yapımı gerçekleştirmeyi planlayan MESKİ’nin çalışmalarının bu yılın Haziran ayında tamamlanması hedefleniyordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA