YETENEKLERİN ZİRVE YAPTIĞI YER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YETENEKLERİN ZİRVE YAPTIĞI YER!


 

Mersin’de futbolda yaşanan çöküşe rağmen kendi ayakları üzerinde yükselen Yenişehir İdman Yurdu, yeteneklerin zirve yaptığı adres oldu!

ALİ ŞANLI

Mersin İdman Yurdu’nun kapanması ile futbolda çöküş yaşanan Mersin’de amatör liglerde birçok kulüp alt yapıya önem vermesine rağmen kent sporuna tam anlamı ile bir katkı sunamadı. Az sayıda yetişen yetenekli gençler ise başka şehirlere giderek, kurtlar sofrasında sıçramayı bekledi.
Böyle bir ortamda başkanı ve baş antrenörü Bülent Alıcı tarafından kurulan çiçeği burnunda Yenişehir İdman Yurdu, kısa sürede büyük mesafe aldı. 2017 yılının Mart ayında; çocukların sağlıklı, ahlaklı ve bireyler olarak topluma kazandırılmasını amacıyla kapılarını açan kulüp, ayrıca madde bağımlılığından, kontrolsüz internet kullanımına çocukların gelişimini engelleyen ortamlardan uzaklaşmasını hedefliyor.

GENÇ YETENEK AVCISI  
Bir futbol kulübünden çok, büyük bir aile profili çizen Yenişehir İdman Yurdu, hiçbir kurumdan yada sponsordan destek alamadan kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Çok genç bir kulüp olmalarına rağmen Süper Lig ekiplerine onlarca oyuncu vermeyi başaran Mavi Beyazlı ekipte; 2004 doğumlu Seymen Çalış Sivaspor’a, 2006 doğumlu Emin Yakup Oktay Konyaspor’a, 2007 doğumlu Muhammed Ali Kurultay Sivaspor’a giden isimler oldular.

KONAKSPOR İLE GELİYORLAR
Şuan bünyesinde 300 sporcu bulunduran Yenişehir İdman Yurdu yetenek ordusunu her geçen gün arttırırken bu başarının arkasında 4 yetenekli teknik adam; Adil Çoğum, Arif Abdi Meşe, Bilal Zorlu ve Kaleci Ant. Murat Gümüstaş bulunuyor. İdmanlarını Özgecan Tesislerinde yapan Yenişehir ekibi, kısa sürede başarıyı yakalaması ile Konakspor Kulübünü de kurdu. Oyuncuların müsabaka yapmalarını sağlamak amacı ile kurulan Konakspor’un da yakın zamanda başarılı olması bekleniyor.
Yenişehir İdman Yurdu’nun öncelikli hedefi 2006-2007-2008-2009 ve 2010 guruplar. Kulüp Bu liglerde geçen sezon 2006 gurubunda ikinci olurken 2007 ve 2008 de Mersin şampiyonu olmayı başardı. Bu turnuvaları Trabzonspor, Sivaspor, Konyaspor, Kayserispor ve Malatyaspor Kulüpleri yakından takip ediyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA