60 MİLYON TL ALACAK NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

60 MİLYON TL ALACAK NE OLACAK?


 

Mersin’de kullanım hakkına ilişkin hukuki sürecin devam ettiği billboardların işletmesi Büyükşehir Belediyesi’ne geçti! Ancak belediyenin 60 milyon TL’lik alacağını akıbeti meçhul!

Hediye Eroğlu

Merin Büyükşehir Belediyesi’nin Macit Özcan döneminde ihale ettiği billboard kullanım hakkı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 
Geçen dönem belediye başkanlığını yapan Burhanettin Kocamaz’ın billboard ihalesini alan Ada Outdoor firması ile belediye arasında imzalanan sözleşmeyi tek taraflı fes etti. Ancak söz konusu firma konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldı.
31 Mart seçimlerinin ardından Büyükşehir koltuğuna oturan Vahap Seçer’de firmanın peşini bırakmayarak, bürokratları ile mahkeme sürecini yakın markaja aldı. Pek çok defa konuyu gündeme getirerek, “Gözümün içine baka baka belediyeye ait alanı kullanıp para ödemiyorlar” diyen Seçer, alacaklarını tahsil edemediklerini dile getirdi. 

BÖYLE GELDİ BÖYLE GİTMEZ!
Dün yapılan Büyükşehir belediye meclis toplantısında konuyla ilgili önemli bir açıklama yapan Başkan Vahap Seçer, mahkemenin billbordlara ilişkin verdiği tedbir kararını kaldırmayı başardıkların açıklayarak, kullanım hakkının Büyükşehir’e geçtiğini açıkladı. Seçer, “Sadece idare içindeki organları yasal hakkımızdan kaynaklı denetim ve soruşturma açma yetkisini kullanarak yapmıyoruz daha da ileri gidiyoruz. Biz borçlu bir belediyeyiz ama aynı zamanda alacaklıyız. Toplamda 173 milyon TL alacağımız var. Büyükşehir ve MESKİ olarak her alacağımızın peşine düştük, hafiye gibi. Öyle dava açmışız, dosya bir kenara atılmış, arayan soran yok gibi bir durum yok.
Uzun süredir mücadele ettiğimiz bir kararı bugün mahkemeden aldık. Daha önceki dönemden kalma bir kullanıcının bize çok yüklü bir borcu vardı, tedbir kararı aldırmıştı. Hep şikayet ediyordum, belediyenin malını kullanıyor, gözümün içine bakarak bana kira ödemiyor diye. Tedbiri kaldırttık. Artık bilbordlar ile ilgili kullanım hakkını işletmeci firma kaybetmiş durumda. Bu bizim mücadelemiz ile oldu. 3 ay önce yönetime geldik ama böyle gelmiş böyle gider demedik. Böyle gelir ama böyle götüremeyiz. 
Hiç merak etmeyin, biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını aramak bizim görevimiz; hem vicdani, hem insani hem de siyasi olarak” dedi.
Ancak belediyenin 60 milyon TL’lik alacağını akıbeti meçhul!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA