MERSİN’İN HER KÖŞESİ ETKİNLİKLERLE BULUŞUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN HER KÖŞESİ ETKİNLİKLERLE BULUŞUYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin her bir köşesini kültür-sanat ve spor etkinlikleriyle buluşturuyor.

“Köy Seyirlikleri” programıyla tiyatroyu kırsalda yaşayan yurttaşların ayağına kadar götüren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, “Yaz Konserleri” ile Mersinliler’i müziğe doyuruyor. Spor Akademisi bünyesindeki kurslarla da gençler ve çocuklar futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, yüzme gibi branşlarda eğitim alarak, spora yönlendiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her fırsatta kültür-sanat ve spora büyük önem verdiğini vurgulayan Başkan Vahap Seçer’in talimatıyla yurttaşları kentin her köşesinde etkinliklerle buluşturuyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen “Köy Seyirlikleri” programıyla tiyatro oyunlarının kırsaldaki yurttaşlarla buluşması sağlanırken, “Yaz Konserleri” ile de kentin her köşesine ezgiler ulaştırılıyor. Gençler ve çocuklar da futbol, basketbol, voleybol, yüzme gibi branşlarda eğitim alarak, spora yönlendiriliyor.
Etkinlikler hız kesmiyor
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı müdürlüklerin tamamı, kültür-sanat ve spor etkinliklerini en üst noktaya çıkararak, kent geneline yaydı. Yaz sezonuyla birlikte Mersin genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen etkinliklerde artış meydana geldi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü personeli tiyatrocular 21 Haziran’da başladıkları ve 1 Eylül’e kadar devam edecek “Köy Seyirliklerinde”, hafta sonları merkeze ve ilçelere bağlı toplam 30 köyde yurttaşlar ile buluşuyor. Kırsalda yaşayanların ayağına kadar tiyatroyu götüren Şehir Tiyatroları oyuncuları, sergiledikleri oyunlarla hem yurttaşları eğlendiriyor hem de toplumsal mesajlar veriyor.

DÖRT BİR YANA EZGİLER YAYILIYOR
Kültür ve Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kent Orkestrası ve solistleri, 28 Haziran’da başlattıkları “Yaz Konserleri” kapsamında; Kızkalesi, Susanoğlu, Yemişkumu ve Kocahasanlı’da tatil yapan vatandaşlarımızla buluşuyor. “Kent Orkestrası” ve solistleri, 27 Temmuz’a kadar her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları, sahilde düzenleyecekleri konserlerle Mersinliler’le buluşmaya devam edecek.

SPORUN DA KENTİ
Kültür-sanatsal etkinliklerinin yanı sıra spor etkinliklerine de ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Fındıkpınarı Futbol Turnuvası”nı 29 Haziran’da başlattı. 1 Eylül’de oynanacak final müsabakası ile sona erecek olan turnuvaya 28 takım katılıyor. 
Öte yandan gençler ve çocuklar, Spor Akademisi bünyesindeki kurslarda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, yüzme, su topu, jimnastik, güreş, boks ve okçuluk gibi branşlarda eğitim almalarına olanak sağlanıyor. Yılsonuna kadar gerçekleşmesi planlanan Triatlon Şampiyonası, Karakucak Güreşleri, Briç ve Satranç Turnuvaları ile uluslararası Mersin Maratonu’nun hazırlıklarına şimdiden başlanmış durumda.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA