ÇAVUŞLU DERESİ 2 AYDA ISLAH EDİLECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAVUŞLU DERESİ 2 AYDA ISLAH EDİLECEK!


 

Sel baskınları nedeniyle 2 yıl önce üzeri açılan ve bu nedenle üzücü olaylara ve kötü kokulara neden olan Çavuşlu Deresi’ndeki ıslah çalışmalarının 2 ay içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürleri, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana Bölge Müdürü Abdulkasım Sarımehmet, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, MESKİ ve TEDAŞ yetkilileri ile birlikte, DSİ tarafından Çavuşlu Deresi’nin Gündoğdu Mahallesi’nden geçtiği bölümdeki ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gültak, kurum yetkilileri ile toplantı yaptığını ve ıslah çalışmalarının hızlandırılıp 2 ay içinde tamamlanacağını belirterek, vatandaşların kötü kokudan, toz ve topraktan kurtarılacağını ifade etti.

“DERE ÜZERİNDE YAYA KÖPRÜLERİ YAPILACAK, DİREKLER KALDIRILACAK”
Dere boyunca yürüyerek olası tehlikeleri yerinde gözlemleyen ve vatandaşların dile getirdiği sıkıntıları dinleyen Başkan Gültak, mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için gereken önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulundu, yetkililerden; çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını istedi. Daha sonra Gündoğdu Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Gültak; vatandaşların dile getirdiği sorunları dinledi. Belediye teknik ekibinden, vatandaşların mağduriyetine yol açmadan çalışmaların sürdürülmesi için DSİ yetkililerine gereken desteğin verilmesi talimatını veren Başkan Gültak, vatandaşların talebi üzerine, yaya trafiğinin fazla olduğu 2 veya 3 noktada köprü açılabileceğini, TEDAŞ’a ait 6 direğin de kaldırılarak çalışmaların hızlanacağını söyledi. 

“AKDENİZ’DE GÖREVE GELİR GELMEZ, ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK”
Bölgedeki incelemelerinin ardından esnafı da ziyaret eden Başkan Gültak, çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Gültak, “Bu bölgedeki ıslah çalışmaları, belediyemiz yetki ve sorumluluğunda değildir. Ancak vatandaşlarımızın aylardır yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmak amacıyla yetkililerle bir araya gelerek toplantı yaptık. Seçimin ardından göreve gelmemizle birlikte burada süren çalışmalar hızlandı. Nitekim DSİ, 2 aya kadar deredeki çalışmalarını tamamlayıp buradan çıkacak. Ardından MESKİ üzerine düşen hizmetleri yerine getirecek. Kalan asfalt, peyzaj ve temizlik hizmetini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Akdeniz Belediyesi olarak, üzerimize düşen bir görev ve sorumluluk olursa, biz de gereken çalışmaları yapacağız. En geç 2 ay içinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyete büyük oranda son vereceğiz” dedi.

DELİ ÇAY ISLAH EDİLECEK, YENİ KÖPRÜ YAPILACAK
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve beraberindeki DSİ bürokratları ve belediye yetkilileri, Çay Mahallesi’nden geçen Deli Çay etrafında incelemelerde bulundu; Belediyenin koordinesi ve desteğinde, Deli Çay’da ıslah çalışması başlatılacağını belirtti. Başkan Gültak; daha sonra da Devlet Su İşleri (DSİ) Adana Bölge Müdürü Abdulkasım Sarımehmet’ten, Deli Çay üzerinde yapılması planlanan köprü hakkında proje çizimi üzerinden bilgi aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA