TOPLU TAŞIMA FİLOSU GENİŞLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOPLU TAŞIMA FİLOSU GENİŞLİYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi 76 yeni otobüs alımı ve yeni hat açımları ile toplu taşımayı geliştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, vatandaşların en fazla şikayet ettiği konuların başında gelen toplu taşıma hizmetleri ile ilgili çifte müjde geldi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosunun genişleyeceğini açıklayan Başkan Vahap Seçer, yeni hatlar açmak için de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Seçer, vatandaşların daha rahat bir ulaşım sağlayabilmesi için 76 yeni otobüs alınacağının müjdesini verirken, Taşucu-Aydıncık arası otobüs seferlerinin de başlatılacağını da duyurdu.

“TEST SÜRÜŞÜ İÇİN BU HAFTA OTOBÜSLER GELECEK”
Başkan Seçer, toplu taşıma hizmetleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni otobüslere ihtiyaç olduğunu ve derhal harekete geçerek, alım için görüşmelere başladıklarını söyledi. 76 yeni otobüs alınması gerektiğini anlatan Seçer, “İdeal bir belediye olarak toplu taşıma hizmeti yapacaksak Anamur’dan Tarsus’a kadar bizim mevcut otobüslerimizin üzerine 76 otobüs almamız lazım. Farklı firmalarla görüşmeleri sürdürüyoruz. Bunların hesaplarını yaptık, gereksiz bir alım olmayacak. İsraf olmasın. Paramız çok değerli. Zaten kıt kanaat götürüyoruz. Onun için de çok iyi hesaplar yapıyoruz. Test sürüşleri için bu hafta içerisinde otobüsler gelecek. Daha ekonomik yeni model otobüsleri test sürüşüne alacağız. Doğalgaz yakıtlı otobüslerin üzerinde duruyoruz. Ekonomik sıkıntılara rağmen toplumsal, sosyal dokunuşlar yapıyoruz. Bunları tasarruf tedbirlerinin dışında tutuyoruz” diye konuştu.

“TAŞUCU- AYDINCIK ARASI OTOBÜS SEFERİ BAŞLATIYORUZ”
Ulaşımda yaptıkları iyileştirmeler kapsamında yeni hatlar açtıklarını ve ihtiyaç dahilinde açmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Seçer, “Daha önce Çamlıyayla, Anamur, Bozyazı otobüs seferlerini başlatmıştık. Şimdi Taşucu-Aydıncık arası yeni bir talep geldi. Buraya gelmeden önce yetkili arkadaşımıza talimat verdim.  Oraya sefer başlatıyoruz. Toplu taşıma vatandaşımın en temel haklarından biridir. Çok kısa süre içerisinde bize aktarılan şikâyetler çözülecek” ifadelerine yer verdi.
Alınan yeni otobüsler ve açılan yeni hatlarla Mersin’de vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntısını ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Çok kısa süre sonra alınacak yeni otobüslerle vatandaşlarımız toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları yaşamayacaklar.  Belediye olarak en önem verdiğimiz konuların başında toplu taşıma geliyor. Sosyal belediyecilik anlayışının en temel unsurlarından bir tanesi vatandaşlarımıza mümkünse ücretsiz ulaşım sağlamak, değilse en ucuz ulaşımı sağlamaktır. Vatandaşlarımız bu konuda merak etmesinler” diye belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA