TARSUS’TA USULSÜZ İŞGALLER BİTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA USULSÜZ İŞGALLER BİTİYOR!


 

Tarsus’ta Burhanettin Kocamaz döneminde başlayan ve belediyeye ait taşınmazların usulsüzce spor kulüplerine tahsisin Şevket Can döneminde de devam ettiği ortaya çıktı. Yeni yönetim ise tahsislerin iptali için düğmeye bastı!

HEDİYE EROĞLU

Tarsus'ta spor kulüpleri için ilginç bir gelişme yaşandı! Mersin'e de emsal olması bekleniyor... Tarsus Belediye Meclisi Temmuz ayı 1.oturumu gerçekleşti. Toplantıya özellikle spor kulüplerine tahsis edilen tesislerin iptali damga vurdu.
Sayıştay raporu uyarınca hatalı tahsislerin düzeltilmesi hususunda gündeme gelen tahsis iptallerine ilişkin söz alan MHP’li meclis üyesi Nükhet Koç Çelik, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.
Çelik, spor kulüplerine yapılan tahsislerin kanun gereğince doğru olmadığını ancak Tarsus’ta 3 ve Büyükşehir’de bir dönem belediye başkanlığı yapan Burhanetin Kocamaz ile Tarsus’ta geçen dönem başkanlık yapan MHP’li Şevket Can’a yüklendi. 

“KOCAMAZ VE ŞEVKET CAN YANLIŞLIK YAPTI, HATAYI SÜRDÜRDÜLER”
Hali hazırda yapılmış tahsislerin yanlış olduğunu kaydeden Çelik yaptığı konuşmada “Belediyeye ait taşınmazların spor kulüplerine verilmesi hususunda yanlış yapıldığına dair hem fikir olduğumu ve buraların ihale ile verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş dönemde görev alan Burhanettin Kocamaz’dan gelen hatanın, Şevket Can döneminde de devam ettiği ortada, acaba özellikle Bağlar Mahallesinde kiraya verilen yerin etnik köken ile bir alakası var mı? Yakılan yer ile bir bağı var mı? Yetkili müdürden bir açıklama isteyeceğim” dedi.

340 TAŞINMAZ USULSÜZCE KİRAYA VERİLMİŞ!
Konu hakkında söz alan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise buna benzer 304 taşınmazın usulsüzce kiraya verildiğini söyledi. Hukuki olmayan bir girişimde bulunulduğu dile getiren Başkan Bozdoğan, “Ben hukuk dışı olan her şeyi ortadan kaldıracağım diye söz verdim. Bunlar halkın yeri. Biz sayıştayın verdiği karara göre hareket ediyoruz. Sayıştayın kararlarını tek tek okuyoruz. Ona göre hareket ediyoruz. Bu çok geç kalınmış bir karar. Yarın Sayıştay geldiğinde bize soracağı ilk soru budur. Bunun gibi birçok yerin kira parası belediye bile verilmeden başka yere gidiyor. Hepsi işgal altında” diye yanıt verdi.

“HEPİNİZİN İMZASI VAR!”
Söz konusu tahsislerle ilgili konuşan CHP’li Meclis üyesi Ali Uyan ise, “Tahsislerle ilgili kararın altında imzanız var, unuttunuz galiba. Bunlar sizlerin imzası ile verildi. Sayın başkanımıza neden soruyorsunuz anlamadım” çıkışında bulundu.

“BAŞKAN OLMAK İSTEYEN ELİNİ CEBİNE ATSIN”
Tarsus İdman Yurdu’nun durumunu da soran MHP’li Meclis üyelerine yanıt veren Başkan Bozdoğan, Tarsus İdman Yurduna başkan olmak isteyen kişilerinde elini cebine atması gerektiğini belirtti. Kanunların verdiği ölçüde destek olacaklarını ifade eden Başkan Haluk Bozdoğan, “Kulübü yönetecek kişilerin harcama yapması gerekiyor. Şu an bir transfer komitesi kurduk ve çok başarılı transferler yapıyor. Başkan açıklandıktan sonra da şampiyonluğa oynayacak bir kulüp kuracağız” diye konuştu.

TAHSİSLER SAYIŞTAY RAPORUNDA GEÇEN BİR KONU
İlgili birim müdürü sayıştay raporu doğrultusunda tahsisin iptal edilmesi gerektiğini dile getirerek kararın meclis ile alınmış olduğunu beyan ederek, belirli yerlerin 90 gündür zaman aşımına tabi olduğunu da kaydetti.
Gündem maddesi oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA