SİVAS’IN ATEŞİ SÖNMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİVAS’IN ATEŞİ SÖNMEDİ


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 aydın ve 2 otel çalışanını “Sivas katliamının arkasındaki güçler hesap vermediği sürece Sivas’ın ateşi sönmeyecek” diyerek andı.

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Madımak katliamının 26'ıncı yıldönümüne ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Özgür Çocuk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına Platform üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Mumların yakıldığı basın açıklamasında katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve "Tarihe kara leke olarak geçen Alevi katliamlarını kınıyoruz" pankartları taşındı. Açıklamayı katılımcılar adına ise platform üyesi Kemal Gölsoy okudu.

“ATEŞ 26 YILDIR SÖNMEDİ”
2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Şenliklerine katılmak üzere Sivas'a giden aydınların, Sivas Valisi'nin daveti üzerine Sivas'a gittiğini ancak burada binlerce kişiden oluşan karşıt gurubun saldırısına maruz kaldığını dile getiren Göksoy, “Binlerce kişiden oluşan kültür merkezindeki karşıt gurup taşlı sopalı çatışma yaratmıştır. Çatışmanın ardından tekrardan hükümet meydanına gelerek hükümet konağını taşlamaya slogan atmaya başlayan gurup ardından MADIMAK oteli civarına ulaşarak slogan atmaya devam etti. Önce Madımak Oteli önündeki araçlar ateşe verildi ve otel taşlandı Madımak Oteli tutuşturulan perdeler ve alt katta bulunan eşyalarla birlikte 33 kişi ile 2 otel çalışanı Madımak Oteli'nde diri diri yakılarak katledildi. Devletin güvenlik güçlerinin gözlerinin önünde gerçekleşen ve 35 insanımızı aramızdan alan katliamın ateşi 26 yıldır hiç sönmedi. Devletin güvenlik güçlerinin gözlerinin önünde gerçekleşen ve 35 insanımızı aramızdan alan katliamın ateşi 26 yıldır hiç sönmedi.
Sivas’ın ateşi sönmedi; çünkü katliamın arkasındaki güçler açığa çıkarılmadı. İnsanlarımızı yakarak öldüren katillere bir zarar gelmediğini ‘çok şükür’ diyerek duyuran dönemin Başbakanı hesap vermedi. Sivas’ın ateşi sönmedi; çünkü katliam sanıklarının avukatlarının önemli devlet görevlerine gelmesi sorgulanmadı. Sivas’ın ateşi sönmedi; çünkü faillerinin bir bölümü “zaman aşımı” ile ceza almaktan kurtarıldı. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı işletilmesi mümkün değilken, bu yargı kararı ülkeyi yönetenler tarafından ‘hayırlı olsun’ denilerek karşılandı. Sivas Katliamının arkasındaki güçler hesap vermediği sürece Sivas’ın ateşi sönmeyecek. Sivas Katliamı gibi tarihimizdeki acı olaylarla gerçek anlamda bir yüzleşme, laiklik ve demokrasi temeli üzerine inşa edilmiş cumhuriyeti bu topraklarda var etmenin olmazsa olmaz adımlarındandır. Sivas katliamının 26’ncı yıl dönümünde ölen canlarımıza borcumuz emeğin, barışın, demokrasinin ve laikliğin hüküm sürdüğü bir ülke için omuz omuza mücadeleyi yükseltmektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA