ÖNDER EGE, SUSKUNLUĞUNU BOZDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNDER EGE, SUSKUNLUĞUNU BOZDU!


 

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü eski başkanlarından Av. Önder Ege yaptığı açıklamada, ’Koca çınarın düştüğü durumdan rahatsız olduğunu, tekrar eski günlere gelmesi için hamleler yapılmasını dört gözle beklediğini’’ kaydetti.

ALİ ŞANLI

Tarsus İdman Yurdu Başkanlık seçimleri 4-11 Temmuz tarihleri arasında Nikah Salonunda gerçekleşecek. Yapılacak olan kongresi süreci devam ederken Tarsus Belediye Meclisi gündemine gelen tahsis iptali konusu da büyük ilgi konusu oldu. 
Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü eski başkanlarından Av. Önder Ege yaptığı açıklamada, 'Koca çınarın düştüğü durumdan rahatsız olduğunu, tekrar eski günlere gelmesi için hamleler yapılmasını dört gözle beklediğini'' kaydetti. Kulübü şampiyon olarak bırakan ve bir kez daha kongrede aday olmayan Av. Önder Ege, yaşanan kongre sürecinin camiaya hayırlı olması gerektiğini de vurguladı.
 Kulübün ekonomik kalkınmayla ayakta kalabileceğine değinen eski başkan , Tarsus Belediye Meclisinde alınan kararın Sayıştay kararına istinaden oluştuğunu hatırlatarak açılacak yeni ihalede ''Tek katılımcının Tarsus İdman Yurdu'' olabileceğini anlattı. Sayıştay içtihattı birleştirme kararının 2017 yılında alındığını hatırlatan Önder Ege , “Tarsus İdman Yurduna kaynaklar yaratılmazsa kulübün geleceği fırtınalı olur” diye konuştu. Ege, yaptığı açıklamada “Belediyelere ait taşınmazların Belediye Meclisi kararı ile spor kulüplerine tahsis edilmesine imkân bulunmadığına ve içtihadın Temyiz Kurulunun 04.10.2016 tarihli ve 42200 tutanak sayılı ilamı doğrultusunda birleştirilmesine 16.10.2017 tarihinde çoğunlukla karar verildi. Bu içtihat 07.02.2018 de yayınlandı. Daha önce tartışmalı bir konuydu. İçtihatta muhalefet şerhinde spor kulüplerinin kamu hizmeti yaptıkları sayılmaları gerektiği nedeniyle tahsisin mümkün olacağı şeklinde azınlık görüşü yer almıştır.
 Ancak sonuç, ihalesiz olmaz noktasına geldiğinden, Mersin BBB ve Tarsus BB mülkiyetinde yer alan Tarsus’ta gelir getiren ve getirmeyen tesisler ihaleye çıkarılmalı ve TİY ihaleye katılarak ücret mukabilinde uzun tahsis hakkını elde etmelidir.
 Bu arada, TİY yönetimine talip olanlar, ne kadar kaynak yaratacaklarını, hedeflerini ve kulübe ne kadar ceplerinden para koyabileceklerini açıklamalıdırlar. Kongre sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyor, afaki değil  altı doldurulmuş bir kurumlaşma tartışmasının şart olduğunun tekrar altını çiziyorum. Eğer transfer komitesinin başı iddia edildiği gibi  Başkan Sayın Bozdoğan ise bu kurumlaşmaya değil Şubeleşmeye” yol açar sözlerini ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA