SAHTE ALKOL ÖLÜMLERİ MECLİS’TE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHTE ALKOL ÖLÜMLERİ MECLİS’TE


 

Mersin’de 5 kişinin sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası CHP konuyu Meclis Gündemine taşıdı.

 

Haber Merkezi  

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Mersin'de son bir haftada 21 kişinin metil alkol zehirlenmesi, yani sahte alkol şüphesiyle Toros Devlet Hastanesi, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki özel bir hastanede tedavi altına alındığını ancak yapılan müdahalelere rağmen 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek “Sahte alkol üreten kişilerin kar hırsı ve insanlarımızın canını hiçe sayması nedeniyle daha önce de birçok insanımız hayatını kaybetmiştir. Bir daha sahte alkol ölümünün yaşanmaması için acilen en etkili önlemlerin alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“PAHALILIĞIN SAHTE İÇKİ TÜKETİMİNE YOL AÇTIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?” 
Milletvekili Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Mersin’de yaşamını yitiren 5 vatandaşımızın ölümüne neden olan sahte içki satıcıları kim ya da kimlerdir? Bu kişiler nerede üretim yapmakta ve satmaktadır? Ne zamandan beri sahte alkol üretmektedirler? Bu kişiler başka nerelerde sahte içki satışı gerçekleştirmiştir? Bu yerlerde satılan sahte içkiler ile ilgili önlemler alınmış ve vatandaşlarımız yeterince uyarılmış mıdır? Son 10 yılda kaç vatandaşımız sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmiştir? Kaç vatandaşımız da kalıcı organ kaybı yaşamış ve zarar görmüştür? Son 10 yılda sahte içki üretimi yapan, dağıtan ve satan kaç kişiye operasyon yapılmıştır? Bu kişilerin aldığı cezalar nedir?
Son 10 yılda ne kadar sahte içki ele geçirilmiştir? Bunlar hangi illerde yakalanmıştır?
Alkole yapılan ardı ardına zamların, alkolden alınan vergilerin yüksekliğinin ve alkoldeki pahalılığın sahte içki tüketimine yol açtığını düşünüyor musunuz?” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA