ÖLÜM KAVŞAĞI STANDARTLARA UYGUN DEĞİLMİŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖLÜM KAVŞAĞI STANDARTLARA UYGUN DEĞİLMİŞ!


 

Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşağı’nı yapan Karayolları Genel Müdürlüğü yaşanan kazalar sonrası eleştirilere verdiği yanıtta, söz konusu kavşakta yapılan çalılan çalışmaların karayolları standartlarına uygun olmayan bir proje üzerinde minimum standartlar sağlanarak yapıldığını açıkladı.

Haber Merkezi 

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), gazetemizin 21 Haziran 2019 tarihinde ‘Önlem alın’ başlığıyla yayınladığı, Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşağı’nda yaşanan kazalara ilişkin yaptığı açıklama çarpıcı bir gerçeğin ortaya çıkmasına neden oldu! KGM; söz konusu kavşakta yapılan çalılan çalışmaların karayolları standartlarına uygun olmayan bir proje üzerinde minimum standartlar sağlanarak yapıldığını açıkladı.

“KARAYOLLARI STANDARTLARINA UYGUN OLMAYAN PROJE…”
KGM’den gelen yazıda, “21 Aralık 2005 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk sahasından çıkarılan Mersin-Gözne İl Yolu’nun şehir içerisinde kalan 7 km'lik kesimindeki Mezarlık-1 ve Mezarlık-2 Kavşaklarında artan trafik yükünü rahatlatmak amacıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesince hazırlanan farklı seviyeli kavşak projesi; bu kesimin 6 Mart 2017 tarihinde tekrar Karayolları ağına alınmasıyla, Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğümüze iletilmiştir. 
Karayolları standartlarına uygun olmayan projede, Karayolları minimum standartlarını karşılayacak şekilde revizyonlar yapılmış; kavşak bölgeleri için üç katlı kavşak alternatif ön projeleri hazırlanmış ancak, alternatif projeler, Mersin Büyükşehir Belediyesince şehir estetiğine uygun bulunmayınca, üzerinde revizyon yapılan farklı seviyeli kavşak projesine göre Mersin Mezarlık-2 Kavşağı tamamlanarak 2018 yılında trafiğe açılmıştır. 

KAZALARIN NEDENİ HIZ LİTİMİNE UYULMAMASIYMIŞ!
Kavşakta, genellikle trafik kurallarına ve yasal hız limitlerine uyulmadığı için zaman zaman maddi hasarlı ve hafif yaralanmalı kazalar yaşanmış olup; kazalara ilişkin Mersin Valiliğinin 20 Haziran 2019 tarihli ve 2813 sayılı yazısında da 29 Ekim 2018 ile 11 Haziran 2019 tarihleri arasında hız ve manevraları düzenleyen genel şartlara uymamaktan kaynaklanan 9 adet kaza meydana geldiği belirtilmiştir. 
Kazaların yoğunlaştığı alt geçidin doğu-batı istikametindeki yolun her iki kenarına standart trafik levhalarına ilave olarak; Sürücüde yolun dar olduğu algısı oluşturmak için çelik otokorkuluk yapılmış,  aşırı hızlı giden araçların yavaşlamaları için yol yüzeyine hız ön uyarı çizgileri çizilmiş, çelik otokorkuluk dikmelerinin üzerine yaklaşım onarım levhaları, hız sınırı levhaları konulmuş, yol yüzeyine hız sınırlarını belirten yazılar yazılmış, yol kenarına geceleri yanıp sönen güneş enerjili flaşlar konulmuş, kavşak etrafında ilave düşey işaretlemeler yerleştirilmiştir. İlave tedbirlerin ardından kavşakta herhangi bir kaza olduğuna dair bilgi tarafımıza ulaşmamıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Akbelen Bulvarı Köprülü Kavşağı geçtiğimiz yıl Haziran ayında törenle açıldı. Yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Köprülü Kavşağın, Toroslar Bölgesinde özellikle yaz aylarında trafiği önemli ölçüde rahatlaması bekleniyordu. Ancak açılışın üzerinden daha bir yıl geçmeden yaşanan kazalar can alırken, milyonlarca lira da zarara neden oldu. 

1 YILDA 400 KAZA YAŞANDI
Kavşakta yaşanan kazaları belediye meclisinde gündeme getiren AKP’li meclis üyesi İsmal Yerlikaya, köprüde hemen hemen her gün kazanın yaşandığını söyledi. Kavşaktaki işçiliğin çok kötü olduğunu ifade eden Yerlkaya, “Akbelen Bulvarının olduğu bölgede bir battı-çıktı yapıldı. Projeyi biz hazırladık, karayolları da haleye çıkıp yaptı. Ancak ortaya çok kötü bir işçilik çıkmış. Yenişehir-Toroslar istikametinde trafik rahatladı ancak doğu taraftan Yenişehir’e gitmek isteyen sürücüler tüm uyarıcı levhalar konulmasına rağmen hızla gelmeleri ile zaman zaman kazaya neden oluyor. Bu bölgede her gün kaza yaşanıyor. Bazı günler 2-3 kaza birden meydana geliyor. O bölgede bir yıl içerisinde yaklaşık 400 kaza oldu. Kaza yapanlarda orta sınıf vatandaşlarımız. Her bir kazada da 20-30 bin lira masraf çıkıyor. Nerdeyse 1 milyon lira zarara uğradı. Karayolları ile birlikte oraya çözüm bulunmalı” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA