MEZİTLİ’DE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK


 

Mezitli Belediyesi tarafından “Mezitli’de yüzme bilmeyen kalmayacak”sloganıyla başlatılan yaz dönemi yüzme kursları 2019 yılı ilk dönem mezunları sertifikalarını Başkan Neşet Tarhan’ın elinden aldı.

Haber Merkezi

10 gün gibi kısa bir süre içerisinde yüzme öğrenen kursiyerler hünerlerini ailelerine sergileme fırsatı da buldu.
Mezitli Belediyesi’nin Atatürk ve Yeni mahallede yer alan eğitim havuzlarında çeşitli yaş gruplarında 340 kursiyerin yüzme öğrendiği 1. Etap kursunda minikler kadar ileri yaştaki kursiyerler de büyük ilgi gördü. İleri yaşta olmalarına karşın bugüne kadar yüzme öğrenememiş kursiyerler, ilk kez yüzmenin keyfini doyasıya yaşadı. 
Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, her alanda Türkiye’ye örnek olmaya devam ettiklerini söyledi. Okulların tatile girmesiyle birlikte yaz tatilini boş  geçirmek istemeyen öğrencilerin spor yapma keyfini de doyasıya yaşayacağını söyleyen Tarhan, "Çocuklarımız deneyimli yüzme antrenörleri tarafından özenle eğitilecek" dedi.
Tüm hizmetlerini Mezitli’de yaşayanların mutluluğu için hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “İlk etapta 340 kursiyerimiz yüzme öğrendi. Sezon sonuna kadar 2 bini aşkın her yaştan vatandaşımıza yüzme öğreteceğiz. Kurslarımızda sadece minik yavrularımız değil büyüklerimizde yüzme öğrenebiliyor. Bugüne kadar kadınlara ve çocuklara yönelik düzenlediğimiz kurslarımıza Temmuz ayı ile birlikte erkeklere yönelikte kurslar açarak devam edeceğiz. Hiç kimsenin yüzme hevesi içerisinde kalmasın istiyoruz. Yaşı her ne olursa olsun, 7’de olsa, 70’te olsa kurslarımıza katılabiliyorlar. Kısa süre içerisinde kapalı yüzme havuzumuzu da faaliyete geçirerek kurslarımızı sürekli hale getireceğiz” dedi.
Belediyeye güvenerek çocuklarını kurslara gönderen ailelere de teşekkür eden Başkan Tarhan, “Bize gösterilen bu güvene sonsuz teşekkür ederiz. Havuzlarımızda en dikkat ettiğimiz durumlar temizlik ve güven hususlarıdır. Bunu da sağladığımızı düşünüyoruz. Hijyen en çok önem verdiğimiz konulardan birisi. Eğitim havuzlarımız Sağlık Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir. Mersin'deki en temiz havuz olduğundan emin olabilirsiniz. Temiz havuzları halkımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz. İlk dönem sadece çocuklar için açtığımız yüzme kursuna yetişkinlerden de yoğun bir talep geldi. Onlar içinde yeni gruplar oluşturduk. Ciddi bir katılım oldu. Amacımız, ilçemizde herkesin yüzme öğrenmesi ve özellikle de çocukların hem sosyalleşmesi hem de geleceğe güvenle hazırlanmasıdır” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA