ÇEVRECİLER YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRECİLER YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI!


 

Anamur Belediyesi’nin Karaağaç sahilindeki çalışmalarına karşı çıkan çevreciler, Mersin Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü Anamur Şefliği’ni göreve davet etti.

SONER AYDIN

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan Karaağaç sahilindeki çalışmalara tepkiler sürüyor. Mersin Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü’nün uhdesinde olan sahil şeridindeki ‘piknik alanı’ çalışmalarının durdurulmasını isteyen çevreciler, müdürlüğü de göreve çağırdı. 

“SAHİLİN İŞGALİNDEN VAZGEÇİN”
Yalnızca Anamur Belediyesi’nin Karaağaç sahilindeki yaptığı piknik ve mesire alanı çalışmasına dair olarak değil, yasalara ve 2009/10 sayılı genelgeye aykırı olarak faaliyet gösteren tüm işletmelerle ilgili olarak gereken işlemlerin yapılmasını isteyen çevreciler; “Bilindiği gibi, deniz kaplumbağalarının yuvalama ve kum zambaklarının yaşama alanı olan 13 km’lik kumsalımız, bir çok işletme ve kişi tarafından yanlış ve yasalara aykırı biçimde kullanılmaktadır. Mevcut durumda 13 km’lik kumsal, eğitimli olan resmi bir görevli ile çevre gönüllüsü bir kişinin gösterdiği olağanüstü çabayla ve bu iki kişinin işletmecilerle karşı karşıya gelmeyi göze alarak sürdürdüğü cesur mücadele ile korunmaya çalışılmaktadır. Bazı işletmeler tarafından yasalara aykırı biçimde verilmiş izinler alınarak gecenin bir yarılarına kadar kumsalda düğün dahi yapılmakta, deniz kaplumbağalarının üreme ve yaşam hakkı yok sayılmaktadır. Bilinmelidir ki, denizlerin nefes almasını sağlayan kaplumbağaların nesli tükenirse, başka deniz canlılarının da nesli tehlike altına girecek ya da bazı canlı türleri aşırı biçimde çoğalacaktır. Bu durum, insan türünün geleceğini de tehlike altında bırakmaya kadar gidecek bir sürecin başlangıcı olabilecektir. Nesli hızla tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından da korunmasının nedeni, insan türünün neslinin tehlikeye düşmemesidir. Buradan tüm işletmecilere sesleniyoruz: Neslimizin geleceğini tehlikeye düşürmemek adına, yetkililerce işlem yapılmasına ve ceza yazılmasına mahal vermeden, sahilin işgalinden vazgeçin ve kendi kendinizi sınırlayın lütfen. Gündüz vakti kumsala ve yuvalara zarar vermeden kullanıma biz çevreciler karşı değiliz. Kimsenin ekmeğinde de değiliz. Ancak geceleyin kumsalı asıl sahipleri olan ve biz insanlar daha Dünya’da yaşamaya başlamazdan çok önceleri, yaklaşık 100 milyon yıldır yumurtadan çıktığı sahile gelip yuva yapan deniz kaplumbağalarına bırakın. Kumsalı sulayıp sertleştirmeyin, geceleyin ışıklandırmayın, ateş yakmayın, çöp bırakmayın, denizin ve kumsalın içine masalar, şezlonglar atmayın, çardaklar kurmayın, gürültü yapmayın, düğün hiç yapmayın. Kendi yaşam hakkınıza saygı adına diğer canlıların da yaşam hakkına saygı duymak zor olmasa gerek. Bu saygıyı gösterirseniz daha çok para kazanırsınız üstelik. Bizden söylemesi. Gerisi size kalmış” diye seslendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA