“DENİZLER VAZGEÇİLMEZ ÖNEME SAHİP” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DENİZLER VAZGEÇİLMEZ ÖNEME SAHİP”


 

Denizler ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahip olduğunu söyleyen Mersin Liman Başkanı Baştürk, Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünde, “Denizler ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptir” vurgusu yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihad Lokmanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır ve kent protokolü katıldı.  
Tören kapsamında öncelikle Merin Büyükşehir Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Mersin Liman Başkanlığı adına kurum müdürü Baştürk ve MDTO adına Başkan Lokmanoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktılar.  

“1 TEMMUZ TÜRKİYE İÇİN DÖNÜM NOKTASI”
Burada kısa bir konuşma yapan Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, “Bağımsızlığımızın ve haklarımızın yanı sıra denizciliğimizde gelişmesi için dönüm noktası olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kutluyorum. 1 Temmuz 1926 tarihinde Kabotaj Kanunu yürürlüğe girmiş, Türkiye limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin Türk vatandaşları ile Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılacağı belirtilerek yabancılara verilen kapitülasyonlar sona erdirilmiştir. Ülkemiz Asya ile Avrupa arasında köprü vazifesi gören Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi gibi stratejik öneme sahip denizlerle çevrili ve bu denizleri birleştiren iki önemli su yolunu ve bir iç denize sahip olup, tarih boyunca bunların çerçevesinde yaşamış çeşitli uygarlıkları barındıran konumu gereği de günümüz dünyasında da önemi sürekli artan bir coğrafyaya sahiptir. 

“TÜRKİYE’NİN ÖNEMİ ARTIYOR”
Denizler ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptir. Denizlerin güçlü arenasını iyi kullanan ülkemiz, stratejik konumu gereği dünyada önemi giderek artan bir ülke olarak, kapitülasyonların da kaldırılması ile birlikte Türk vatandaşlarını; denizcilik, tersanecilik, deniz taşımacılığı, deniz turizmi gibi buna benzer alanlarda reformlar, özgürlükler sağlamıştır. Denizcilik sektöründeki teknik ve idari mevzuat alanlarında önemli başarılara imza atmıştır. Ulu önder Atatürk’ün direktifi ile çıkarılan Kabotaj Kanunu ile ülkemiz denizcilik alanında diğer ülkelerle rekabet edebilmekte olup dünya denizlerinde tüm yönleriyle konumuna yakışır bir noktaya ulaşmıştır. Her zaman olduğu gibi denizciliğimizi daha ileriye götürmek için birlik –beraberlik ve işbirliği yapacağımız bugünlerde bayramımızın 93’üncü yılını kutluyor, tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından protokol ardından Atatürk Parkı’ndan denize çelenk bırakıldı. Protokole, sahil güvenlik ekipleri, botlarla yaptığı gösteriyle eşlik etti. Kutlamalar, çeşitli etkinliklerle gün boyu devam etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA