GELEN GİDENİ ARATTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELEN GİDENİ ARATTI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyespor’u 3 milyon TL’lik borcu nedeniyle devralmayarak kapatma yoluna giden Başkan Seçer tepki çekti! Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da 3 yıl önce Erkek Basketbol Takımı’nı kapatmıştı.

ALİ ŞANLI

31 Mart seçimlerinin ardından özellikle Mersin’de sportif açıdan beklentiler üst seviyede idi. Ancak seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve Akdeniz Belediye’sindeki yönetim değişiklikleri beklentileri karşılamadı. 
Yeni seçilen belediye başkanlarından özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin, kent sporuna destek verip, ilçe belediyelere örnek olması gerekirken, spora uzak durması Mersin’de şok etkisi yarattı. 

15 YILDIR SÜPER LİGDE MÜCADELE EDİYOR 
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, geçen sezondan kalan yaklaşık 3 milyonluk borç ve kaynak sıkıntısı nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyespor’u almaya yanaşmaması, spora destek beklentilerinin boşa çıktığı inancını güçlendirdi. 
Yaklaşık 15 yıldır Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve önemli başarılara imza atan kulübün kapanmanın eşiğine getirilmesi tepki çekti. 
Başta Mersin İdman Yurdu olmak üzere belediye bünyesinde olan basketbol takımını kambur olarak gören Seçer’in, her platformda belediyenin parası olmadığını ve spora verecek bütçesinin bulunmadığını söylemesi eleştiri oklarını üzerine çekmesine neden oluyor.
Bu yıl normal sezonu 5’inci bitiren Kulüp, Play-Off maçlarında  Botaşspor’a elenmişti. 

SPORA PARA YOK!
2018-2019 sezonun başlamasından bu yana işçiler kulübe ödedikleri parayı maaşlarından kestirmeyince, basketbol takımı ekonomik olarak darboğaza girdi. Büyükşehir Belediye işçileri Macit Özcan döneminde yapılan bir sözleşme ile aldıkları 600 TL süt parasının 400 TL’sini kulübe aktarıyorlardı. Bu parada aslan payı basket olmak üzere MİY ve amatör sporlara dağıtılıyordu.
Ancak, Burhanettin Kocamaz MHP’den tekrar aday gösterilmeyince işçilerin büyük bölümü  bu ödemeyi kesti. Geçmişte her ay ortalama 400 bin TL toplanırken, geçtiğimiz ay bu rakam 12 bin TL’ye kadar düştü. Bunun sonucu Büyükşehir Spor Kulübünün sporcu, menajer ve piyasaya yaklaşık 3 milyon borcu birikti.
Vahap Seçer’in bu kadar borcu olan bir kulübü alıp, yaşatmasının zor olduğu ifade edildi. Seçer’in kurmaylarına; Sendika Başkanı’nın işçilerin kesintiye karşı çıktığını açıklaması sonrası, zaten zor durumda olan belediyenin kulübü yaşatma şansı olmadığını vurguladığı belirtildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Başkan Vahap Seçer’in kulübü devralmaması halinde eski yönetimin kulübün Süper Lig ve Gelişim Takımının oynadığı 1. Lig hakkını başka kulüplere satarak, borçları kapatma yoluna gidebileceği belirtiliyor. Mersin Büyükşehir Kadın Basketbol Takımı 2009 Yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmıştı. Mersin Büyükşehir Belediyespor erkek takımı da üç yıl önce ekonomik sıkıntı nedeniyle kapatılmıştı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA