“AYAĞINIZI DENK ALIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AYAĞINIZI DENK ALIN!”


 

Yerel seçimlerin ardından görevden alınan CHP Mezitli İlçe Başkanlığı’nın kongresinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer üstü kapalı parti içi muhalefeti eleştirerek, “Başarımızdan dolayı içi yananlar, fesat içerisinde olanlar ayağını denk alsınlar” diyerek disiplin kurulunu işaret etti

GİZEM EKİCİ

Suların durulmadığı CHP Mezitli İlçe Başkanlığı’nda Olağanüstü Kongre yapıldı. Mayıs ayında gelen istifaların ardından yeni yönetimin belirlenmesi için İnci Düğün Salonu’nda 79 delegenin oy kullanması ile yapılan genel kurulda; Ahmet Aslan, Ahmet Serkan Tuncer ve Mehmet Yıldız başkanlık için yarışan isimler oldu. Genel Kurula; Milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır,  Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Başkanı Adil Aktay ve partililer katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yaptığı değerlendirmede üstü kapalı olarak parti içi muhalefeti eleştirdi. “Belediye başkanı başkanlığını, ilçe başkanı ilçe başkanlığını yapsın” diyen Seçer, “Artık sağladığımız başarının yöneticiler üzerinde sağladığı bir özgüven var. Onun için bu partinin içini karıştırmak isteyenler, partimizi aşağı çekmek isteyenler, başarımızdan dolayı içi yananlar, fesat içerisinde olanlar ayağını denk alsınlar” diyerek disiplin kurulunu işaret etti.

“AYAĞINIZI DENK ALIN”

CHP’nin içerisinde her seçim döneminde parti içi disiplin konularında seçimlerin kaybedilmesine varan büyük sıkıntıların yaşandığını ifade eden Seçer, “Seçimlerde bu yüzden arzu ettiğimiz başarıyı alamıyorduk. Ama bugün durumlar ve şartlar değişti. Parti içi disiplin artık farklı işleyebilir. Çünkü sağladığımız başarının yöneticiler üzerinde sağladığı bir özgüven var. Onun için bu partinin içini karıştırmak isteyenler, partimizi aşağı çekmek isteyenler, başarımızdan dolayı içi yananlar, fesat içerisinde olanlar ayağını denk alsınlar. Bu partinin üzerinden elini çeksin. Bu partinin başarısına gölge düşürmek, bu partiyi zayıflatmak içerisinde olmak sadece CHP’ye zarar vermez. Bu ülkeye de zarar verir. 31 Martı iyi okuyalım. Kamuoyunda hep 89 sendromu ile örtüştürüyorlar. Aman ha böyle bir sıkıntı yaşamayalım. Ben nokta kadar bile olsa böyle bir ihtimal görmüyorum”.

“ONUN İÇİN HERKES YOLUNA”

Sözlerinin devamında ünlü bilim insanı Albert Einstein’in “Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekleyenler öyledirler” sözlerini hatırlatan Seçer, “Bizim kadrolarımız aklı başında olan geçmişten dersler çıkartan ve geleceğimizi aydınlatanlardır. Günümüz koşullarında eski hataları yapma gibi bir şansımızda yoktur. Bu yüzden herkes kendi işini yapsın. Ben belediye başkanlığımı, örgütler de örgüt işlerini yapsın. Belediyede bir kişi siyaset yapar, bir kişi yönetir o da belediye başkanıdır. İlçe teşkilatını yönetenler de oranın başkanlarıdır. Onlar da ne şekilde hareket ederlerse nasıl bir çalışma planı ortaya koyarsa onların dediği olur. Birbirimizden ayrılmamız lazım. Yani kuvvetlerimizi ayırmamız lazım. Kuvvetler birliği olursak diktatörya olur. Hem belediye başkanıyım hem il başkanıyım hem ilçe başkanıyım bu çok şık kaçmıyor. Eğer sizlerden aldığımız destek ve oy ile şu oturduğumuz makamların gücünü tekrar sizin kolunuzu bükmek için kullanırsak bu siyaseten ahlaksızlık olur. Onun için herkes yoluna. Hele ki benim büyükşehir belediye başkanlığım döneminde bu hisse kimse tenezzül etmesin. Benden engel ve mücadele görür. Biz egolarımızı tatmin etmek değil; huzur ve çalışmak istiyoruz. Biz memlekete hizmet etmek için geldik” diye konuştu.

“BAZI İHANETÇİLERE RAĞMEN OYUMUZU YÜZDE 57’YE ÇIKARDIK”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da parti içi muhalefete sert sözlerle yüklendi. Yerel seçimlerde bazı ihanetçilere rağmen oy oranlarını yüzde 44’ten yüzde 57’ye çıkardıklarını söyleyen Tarhan, “Mezitli’de halkımız ve partililerimiz yüzde 44 olan oy oranımızı yüzde 57’ye kadar çıkardı. Burada altını çizerek söylemek istiyorum bazı ihanetçilere karşı çıkartmıştır bu oy oranını. Halkın gücü burada görülmüştür arkadaşlar. Hiç kimsenin partinin üstünde bir gücü olmadığını Mezitli halkı göstermiştir. İhanet edenler kendi izdüşümünden başka bir güçleri olmadığını görmüşlerdir. O yüzden ben gerçek CHP’lilere sonuna kadar yürekten teşekkür ediyorum. Ben ayrıca açıkça ifade etmek istiyorum ki ben Mezitli Belediye Başkanıyım Mezitli örgütünün düşmesi ile zerre kadar payım yoktur. Ama bunları kimin yaptığını çok iyi biliyorum sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Onlar biraz daha düşünsünler diyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA