ÖZEL ÇOCUKLARIN SURVİVOR HEYECANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZEL ÇOCUKLARIN SURVİVOR HEYECANI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Güneş Çocuk Şenliğinde kurulan Survivor Parkurunda mücadele eden özel eğitimli çocuklar, heyecanlı dakikalar yaşadı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Güneş Çocuk Şenliği” kapsamında, Tarsus Gençlik Kampı’nda bir araya gelen ve özel eğitim alan yüzlerce çocuk ile aileleri eğlence dolu bir gün geçirdi. Şenlik kapsamında, çam ağaçlarının arasında doğayla iç içe bir ortamda, ve Berdan Nehri’nin kenarında kurulan Survivor Parkuru’nda, bu kez özel eğitim alan çocuklar, hem temiz havanın keyfini çıkardı, hem de birbirleri ile kıyasıya yarışma imkânı buldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer’inde katıldığı yarışmada keyifli dakikalar yaşandı. Televizyon ekranlarındaki Survivor parkurunu aratmayacak şekilde hazırlanan kamp alanında çocuklar, görevlinin düdüğü çalması ile yarışmaya başladı. Çocuklar ilk olarak toprak dolu kova merdivenin üzerinden koşarak geçti. Ardından su dolu minik havuzda zıplayan küçükler, sürünerek tünele girdi. Tüneli çıkar çıkmaz sürünerek üstü file ile kaplı çamurdan geçen çocuklar, halatlar yardımı ile toprak yokuşu tırmandı. Ardından kaydıraktan kayan minikler suya atlayıp, tekrar halatlara tutunarak yokuş tırmandı. Etabın tamamlanmasının ardından bayrak direğini ilk kapan çocuk, yarışmanın galibi oldu.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Grubu da “Kıvılcımların Dansı” gösterisini sergiledi ve etkinliğe gelen diğer çocuklarla hep birlikte dans etmenin keyfine vardı. Minikler ayrıca etkinlik kapsamında boyama yapıp, resim çizdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca ev hanımları da hünerlerini sergilerken, evlerinde yaptıkları yöresel lezzetleri satma imkânı buldu. Evlerinin geçimine katkı sağlamak için kazanç elde etmeye çalışan kadınlara imkan sunan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu sayesinde, sıkmadan poğaçaya, börekten tatlıya kadar bütün lezzetler, satışa sunuldu. Yaptığı etkinliklerde, kadınlara gelir kapısı açmayı da ihmal etmeyen Büyükşehir Belediyesi ile kadınların kendilerine mali kaynak yaratmalarına da imkân tanındı.

“BU TARZ ETKİNLİKLER ARTARAK DEVAM EDECEK”
Katıldığı her platformda kadınlara, çocuklara ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uygulayacağını, hayata geçirdiği projeler ile onların yanında olacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Çok mutluyum. Bu kadar çocuğu bir arada görüyorum. Hepsi melek gibi ve hepsi birbirinden güzel. Güzel vakit geçiriyorlar. Bu sıcak havada, burada serinliyorlar, eğleniyorlar” dedi. Bu tip etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getiren Seçer, “Tarsus’ta böyle bir imkânımız var. Gençlik Kampımız alan olarak son derece uygun. Burada çok farklı etkinlikler yapmak, buraya yenilikler getirmek istiyoruz. Tabi burada genelde dar gelirli ve özellikle engelli çocukları olan yurttaşlarımıza hitap edecek etkinlikler yapmak istiyoruz. Çünkü onlar çocuklarını bu tarz etkinliklere götürmekte zorlanıyorlar. Bu tarz etkinliklerle vakit geçirmek için ortam bulamıyorlar. Hem maddi durumları buna imkân sağlamıyor, hem de böyle tesisler ve organizasyonlar bulamıyorlar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA