KADINLAR İSYANDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR İSYANDA!


 

Mersin’de bir kadın cinayeti daha yaşandı. Eşinin tehditleri nedeniyle koruma talep eden kadının öldürülmesi, kadınları isyan ettirdi.

SONER AYDIN

Mersin'de 2 çocuk annesi Filiz Kaplan (42), sabah Mersin Üniversitesi'ndeki işine gitmek üzere merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'ndeki evinden çıktığı sırada, yaklaşık 1 yıl önce boşandığı eski kocası Murat C.'nin silahlı saldırısına uğradı. Olay yerinde hayatını kaybeden Kaplan için Mersin Üniversitesi Hastanesi önünde tören düzenlendi. Çok sayıda kadının katıldığı törende, koruma talebine rağmen yaşanan cinayete öfke yağdı. 

“ARTIK YETER!”
Mersin Günebakan Kadın Derneği Başkanı Akpınar, kadınların korumasız bırakıldığını söyledi. Mersin’de son 1 yılda kadın cinayetlerinde artış yaşandığını dile getiren Akpınar, “Bu konuda önlem almamak ciddi bir sorun. Filiz Kaplan’ın ailesi ile görüştüğümüzde daha defalarca koruma talebi olmuş ama ona rağmen hiçbir şey yapılamamış. Uzun yıllardır eşinden şiddet görmüş. Devlet bu kadını yine koruyamamış. Yasalar uygulanmıyor, koruma talebi yerine getirilmiyor. Özellikle İstanbul Sözleşmesi mutlaka çok etkin kullanılmalı. Bütün toplumun bu konuda duyarlılık göstermeli. STK’lar bilinçlendirme çalışmalarını çoğaltmalı. Çünkü son yıllarda genel bir ekonomik, siyasi kriz de bunları tetikleyebiliyor. Bunların önüne geçebilmek için bütünlüklü bir mücadele gerekiyor. Kadın cinayetlerinde, çok istismarlarında kadınlar hep dayanışma gösteriyor. Adliye koridorlarında yine bizler o aile ile dayanışma göstermeye çalışıyoruz. Ancak bu sadece kadın derneklerinin sorunu değil. Bu toplumdaki herkesin sorunu. Bu sorun erkekleri de rahatsız etmeli. Bu konuda bütün yönleri ile tartışılmalı. Artık yeter diyoruz ama bitmiyor.  Buna hep beraber çözüm bulalım” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA