MERSİN SURİYELİLERLE ‘UYUM’ PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SURİYELİLERLE ‘UYUM’ PEŞİNDE


 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğinde uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki kişiler için 18 ilde düzenlenecek olan “Uyum Biz Bize Sohbetler” programlarının ilki Mersin’de katılımıyla gerçekleşti.

GİZEM EKİCİ

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde, Türkiye’deki geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler başta olmak üzere koruma başvuru ve statü sahipleri ile diğer göçmen gruplarına yönelik ‘Biz Bize Sohbetler’ etkinliği gerçekleştirilecek. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları illerde düzenlenecek etkinliklerle Türkiye’deki uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile geçici koruma altındaki bireylerin ve ev sahibi toplumun sosyal uyuma ilişkin yaşadıkları zorluklar ve sosyal uyuma yönelik illerde yürütülen faaliyetleri ve yaşanan sorunları yerinde tespit etmek amaçlanıyor.  ‘Biz Bize Sohbetler’ etkinliğinin ilki Mersin’de gerçekleştirildi. Mersin’de dün başlayan ve bugün sona erecek ‘Biz Bize Sohbetler’ etkinliğinin ilk gününde Türk ve yabancı kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirildi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mersin’de yaşayan Suriyeliler ve yerel halk katıldı. 

“MAZLUM VE MAĞDURUN YANINDAYIZ”
Programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Türkiye’nin tarihten günümüze, her şart altında mazlum ve mağdurun yanında yer alarak, insan onurunu yüceltmeye çalıştığını ifade etti. Su; “Bütün dünya bunu görmüştür ve görmeye de devam edecektir. Tarihimizden günümüze baktığımız zaman ülkemize birçok göçler almışız. Neden? Çünkü bölgesinde ve dünyada istikrarın, insan hak ve hürriyetlerinin en güzel şekilde yaşandığı, ekonomisi güçlü olan bir devlete sahibiz. Gelenlere daima umut vaat eden ve onları en iyi şekilde yaşamaları için hayata hazırlayan bir devlet ve millet anlayışımız var. Milletimizin sahip olduğu kadirşinaslık, misafirperverlik ve o gönüldaşlık buraya gelen insanların rahat ettiği bir ortam sağlıyor.” şeklinde konuştu.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK”
Konuşmasının devamında "Uyum Biz Bize Sohbetler" programlarının önemine değinen Vali Su, “Kucak açtığımız insanları toplum içerisinde daha uyumlu hale getirmek, onların sorunlarını çözmeye çalışmak bizim bu anlamda en önemli görevlerimizden birini oluşturmaktadır.” ifadelerini kullanarak, ülkemizin göç ve göçmen sorunlarının yönetimi ve çözümü konusunda tüm dünyaya örnek olduğunun altını çizdi.

“BİR KÖPRÜDÜR ANADOLU”
Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok ise göçü ve göç krizini akıl, bilim ve mantıkla idare ettiklerini, kapasitelerini geliştirmeye çalıştıklarını kaydederek; “İki şeyi de unutmuyoruz; insanlık ve vicdan. Biz batı medeniyetinin bir parçasıyız. Ama bir ayağımız da gönül coğrafyamızda, kadim medeniyetimizde.  Batı ile doğunun arasında, hatta güney ile kuzeyin arasında bir köprüdür Anadolu. Tarih boyunca olduğu gibi gelecekte de bize sığınmış, elini uzatmış sadece gönül coğrafyamızda değil dünyanın herhangi bir yerindeki mağdurun ve mazlumun yüzünü yere düşürmedik, başını eğmedik. Hiç kimseyi gaddar medeniyet anlayışının lütfuna esir etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından program, ‘Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ‘Sosyal Uyum Alanında Yürütülen Faaliyetler’ konulu sunum ile devam etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA