MERSİN LİMANI YATIRIMLARLA BÜYÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN LİMANI YATIRIMLARLA BÜYÜYOR


 

Mersin Limanı’nın rekabet gücünü arttıracak ve 2 mega konteyner gemisinin daha yanaşma kapasitesi sağlayacak yeni yatırımlar artarak sürüyor.

HEDİYE EROĞLU

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından işletilmekte iken, 11 Mayıs 2007 tarihinde 36 yıl için ‘İşletme Hakkı Devri’ yöntemi ile TCDD limanları içerisinde ilk sırada özelleştirilerek Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı’nda yeni yatırımlara dikkat çekti.

400 DÖNÜM EK SAHA YARATILACAK
Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, MIP 2019-2020 dönemi için ek saha yaratılması, kapı ve otoyol bağlantı yolu düzenlemesi ve terminal operasyon sistemi (TOS) güncellenmesi konularında önemli yatırımlar yaptığını anımsattı. 
Ayrıca MIP’in Saha Projesi kapsamında ikinci faz proje çalışmasında CFS sahasının liman dışına çıkarılmasının planlandığını aktaran Delibaş, “400 dönüm ek saha yaratılmasını sağlayacak 24,8 milyon dolarlık proje, 2 faz halinde uygulanacak.

KAPILARDA OPTİK TANIMA/OKUMA SİSTEMLERİ SENEYE TAMAMLANACAK
Kapılar, Optik Tanıma ve Otoyol Bağlantısı kapsamında; Kapıların konsolide edilmesi, doğrudan otoyol bağlantısı ile rıhtım ve kapılarda optik tanıma/okuma sistemlerinin önümüzdeki yıl tamamlanacağı belirtiliyor. 
Sistem otomatik kapılar, hasar tespitinin kolaylaştırılması, 7,5 milyon dolarlık kapı ve otoyol
bağlantı yatırımı, 1,5 milyon dolarlık liman sahası ve liman bağlantı yatırımlarını kapsıyor. TOS&GTOS Yatırımları: Konteyner operasyon sisteminin güncellenmesi ve CFS&Konvansiyonel operasyon sisteminin geliştirmesine devam edilmesi de 3,5 milyon dolarlık TOS yatırım gerektiriyor. 

“2 MEGA KONTEYNER GEMİSİ DAHA YANAŞMA KAPASİTESİ SAĞLANACAK” 
Peki; EMH2 (East Mediterranean Hub) yatırımı neler sağlayacak? Mersin Limanı’nın 241 milyon dolarlık genişleme projesinin ikinci ayağının tamamlanmasıyla 2 mega konteyner gemisi daha yanaşma kapasitesi sağlanacak. Bu projenin 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Limanda halen 18 bin TEU’ya kadar gemileri kabul edebiliyor. MIP’nin 500 metrelik ek rıhtım, 900 bin TEU ek yanaşma ve saha kapasitesi konularında inşaat öncesi hazırlık çalışmalarına devam ettikleri belirtiliyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA