İŞ ARAYANLARA İŞKUR’DAN İŞBAŞI DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ ARAYANLARA İŞKUR’DAN İŞBAŞI DESTEĞİ


 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, hem iş arayanların, iş deneyimi kazanırken günlük ücret alabilecekleri hem de işverenlerin personeli yetiştirirken herhangi bir maliyete katlanmadıkları ‘İşbaşı Eğitim Programı’ ile işveren ve iş arayanları buluşturmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

Mersin İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programıyla gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerin, kadınların, engellilerin ve dezavantajlı grupların işgücü piyasasını tanımalarını sağlayan ve bir işyerinde işbaşında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında satış danışmanı mesleğinde 38 genç İŞKUR ve Platin mağazaları arasında imzalanan işbaşı Eğitim Programı protokolüyle işbaşı yaptı.
Mersin İŞKUR İl Müdürü Vekili Halil Bozkurt tarafından yapılan yazılı açıklamada, iş hayatında tecrübe kazanmak isteyenlerin en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektör iş yerlerinden hizmet sektöründe olanlarda 3 aya, imalat, bilişim sektöründe olanlarda 6 aya, geleceğin mesleklerinde 9 aya kadar işbaşı eğitim programından yararlanabilecekleri belirtildi. Bozkurt ayrıca, staj boyunca günlük 77,70 lira ücret, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını ifade etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA