VATANDAŞIN ŞEMSİYESİNİ SÖKTÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞIN ŞEMSİYESİNİ SÖKTÜLER!


 

Deniz kaplumbağalarının yuvalama bölgesini ‘piknik alanı’ yapmak isteyen Anamur Belediyesi onlarca polis eşliğinde vatandaşın ücretsiz faydalandığı şemsiyeleri söktü.

SONER AYDIN

MHP’li Anamur Belediyesi tepki çeken bir uygulamanın daha altına imza attı. Koruma altındaki Caretta Caretta ve nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olan Anamur sahil şeridine 'piknik alanı' yapmak için toprak döken belediye, vatandaşın yaz aylarında ücretsiz olarak faydalandığı 10 kadar şemsiyeyi polis eşliğinde ‘yasaya aykırı’ olduğu gerekçesiyle söktü. Belediye Başkanlığı, Fatih Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi üzerinde bulunana Onur Sitesi’ne ait şemsiyelerin kaldırılması için site yönetimine yazı gönderdi. Söz konusu şemsiyelerin 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını isteyen belediye ekipleri önceki iş makineleri ve çok sayıda polisle bölgeye geldi. Site yöneticilerinin ve vatandaşların itirazlarına rağmen şemsiyeler traktöre yüklenerek götürüldü. 

“BELEDİYE ÇEVRECİLERDEN İNTİKAM ALMAK İSTİYOR”
Uygulamaya tepki gösteren site sakini çevreci Yaşar Akçelik, sahili tahrip eden belediyenin çevrecilerden intikam alırcasına şemsiyelerin söküldüğünü iddia etti. Belediyenin bayramdan önce sahilde başlattığı çalışmalara tepki gösterdikleri ve durdurulması için girişimlerde bulundukları için yaklaşık 20 yıldır izinli olarak her yaz sahile diktikleri şemsiyelerin kaldırıldığını ifade eden site sakini Akçelik, “Bu bölge tamamen koruma altında. Burada piknik alanı yapılmaması için itirazda bulunduk. Dilekçe verdik. Fakat kanun tanımaz bir şekilde çalışma yapan belediye sadece yaz aylarında kurduğumuz seyyar şemsiyeleri söktü. Bu kıyılar tamamen Mersin Valiliği, Doğal Hayatı Koruma Bölge Müdürlüğünün kontrolünde. Belediyenin bu kıyıda hiçbir yetkisi yok. Sahili korumak adına yaptığımız girişimlerimizin üzerine sanki intikam alırcasına onlarca polis, zabıta ile şemsiyeleri söküp götürdüler. Bu şemsiyelerin üzerinde hiçbir yazı ya da ibare yok. Tüm vatandaşların kullanıma açık şemsiyeler. 2000 yılından bu yana yaz sezonunda kuruyoruz, yaz sonu kaldırıyoruz. Seyyar, ücretsiz şemsiyeler bunlar. Halka açık. Yetkililer buraya gelip incelemelerde bulundular ve şemsiyelere hiç bir şey demediler.  Ancak 5 metre uzağımızda şezlonglar var. Tamamen keyfi bir uygulama bu ” diye konuştu. 

ŞEMSİYELERİ SÖKEN BELEDİYE ŞEZLONGLARA GÖZ YUMUYOR
Onur Sitesi yönetiminin vatandaşların kullanıma ücretsiz olarak açtığı şemsiyeleri söken Anamur Belediyesinin 5 metre uzaktaki ücretli şezlong ve şemsiyelere ses çıkartmadığı ortaya çıktı. Belediyenin uygulamasını çifte standart olarak değerlendiren vatandaşlar, sökülen şemsiyelerin geri getirilmesini istedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA