KENTE KAZANDIRIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTE KAZANDIRIN!


 

Mersin kent kamuoyu Oyak Arazisi ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu alanının kente kazandırılması için çağrı yaptı.

SONER AYDIN

Mersin kent merkezinin en gözde alanı olan Oyak Arazisi ve Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yeri için girişimler başladı. Aralarında mimar, mühendis, işinsanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğu bir grup Müftü Deresi yanında bir araya gelerek yetkililere çağrıda bulundu. Hazırladıkları örnek projeyi paylaşan grup, alanın kente kazandırılmasını istedi. Grup ayrıca Aquapark ile Vakıf Teras arasında kalan bölgenin de ‘Mersin Kent Plajı’ haline getirilmesini istedi.

“HALKIN NEFES ALACAĞI ALANLAR YARATILMALI”
Burada grup adına açıklama yapan Mersin Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, şehir merkezinde halkın denizden faydalanacağı, nefes alacağı mekanlar yaratılması gerektiğini söyledi. Daha önce Millet Bahçesi olması düşüncesi ile yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisinin, OYAK’ın kapsadığı alan olan eski kışla arazisi ve iki alanın önünde uzanan Vakıf Teras, Deniz Feneri, Orduevi plajı ile Çamlıbel balıkçı barınağından ayrı düşünülmemesi gerektiğini belirten Hasan Engin, “Cumhuriyet meydanı ve balıkçı barınağının yerine yapılması düşünülen kruvaze rıhtımıyla kentin sosyal, ekonomik gelişmesine büyük bir zenginlik katmakla birlikte çekim merkezine dönüştürülmesi için Vakıf tesisleri, Deniz Feneri ve Orduevi arasında kalan alanların düzenlenmesi ile denizden kente girişi olan bu bölgeler, görünen cazibe merkezi haline gelecektir. Mersin bir deniz şehridir. Deniz kenarında olan bir şehir olmasına rağmen, maalesef denizle barışık bir kent haline getirilmedi veya getiremedik. Sahillerin doldurulması ile sahilde oluşturulan parklardan sonra, maalesef kent denizden uzaklaştırıldı. Şehir merkezinde Mersin halkının denizden faydalanacağı, mekanlar yaratılmalıdır. Kentimiz için böyle bir olanak böyle bir fırsat varken,  bu olanaklardan faydalanamıyoruz. Çok değerli kıyı ve plajlara sahip olan kentimizde denize girmek için çok uzaklara gitmeye gerek kalmayacak. Kentin içinde kalan plajların düzenlenmesi ve kente kazandırılması kentimizin kalkınmasına hizmet edecektir. Orduevi ile Müftü deresi arasındaki plajın kente kazandırılması ile Mersin halkı tarafından yoğun ilgi görecektir. Ayrıca Denizpark’ta yapılacak düzenleme ile işlevsel bir etkinlik ve festival alanı yaratılarak, Yenikapı miting alanı gibi her türlü etkinliklerde kullanılabilir hale getirilmelidir” dedi. 

“MERSİN KENT PLAJI’ PROJESİ OLUŞTURULMALI”
MESİAD Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Avcılar da Mersin’in denizle buluşmasını amaçladıklarını söyledi. Eski Aquapark alanının kent meydanı haline getirilebileceğini belirten Avcılar, balıkçı barınağının kurvaziyer limanı haline getirilerek Çamlıbel’in cazibe merkezi halini alacağını söyledi. Aquapark’tan Vakıf Teras arazisine olan sahilin ‘Mersin Kent Plajı’ haline getirilebileceğini ifade eden Avcılar, “Bu alan Antalya Konyaaltı Plajı gibi olmasın. Halkın denizle buluşabileceği bir alan haline getirilebilir. Ordu Evi daha güzel bir yere taşınabilir” diye konuştu.

“KENT BELLEĞİ KORUNMALI”
Mimar Odası Başkanı Şube Başkanı Ünal Şahin ise 2018’de bu bölge ile ilgili ulusal bir yarışmanın başlatıldığını anımsatarak şunları söyledi: “Bu Mimarlar Odası ve Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışması idi. Bu çalışmada jüride belirtilen bir takım öneriler var. Bunlar öncelikle kentin belleğine yerleşmiş bir takım alanların nostaljisinin kaybolmaması için jüriye verilen bir takım raporlar vardı. Bu raporların ardında ulusal çapta 60’a yakın proje katıldı yarışmaya. Bu projelerin her biri bu kaygılara dokunana kaygılarla yapılmış çalışmalardı. Bunların tamamen yok sayılarak millet bahçesi adı altında hiçbir şeye dayanmadan, kaygı gütmeden yapılan bir takım çalışmalar var. Bu çalışmaları değerli buluyoruz ama kent belleğini koruyan çalışmaların da bununla birlikte değerlendirilmesi ve göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunacağız.”

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ HAVADA KALDI!
Öte yandan Mersinlinin onlarca hatırasını barından yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu alanı için planlanan Millet Bahçesi Projesi kaynak sıkıntısı nedeniyle iptal edilmişti. Alan için hükümet henüz herhangi bir girişimde bulunmazken, arazisinin akıbeti merak konusu oldu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA