DENİZ KAPLUMBAĞALARI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZ KAPLUMBAĞALARI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI


 

MHP’li Anamur Belediyesi tarafından deniz kaplumbağalarının yuvalama alanında yapılan çalışmaların sonlandırılması için imza kampanyası başlatıldı.

SONER AYDIN

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın tüm tepkilere rağmen deniz kaplumbağaların yumurta bırakma bölgesinde ‘piknik alanı’ yapma girişiminin sona ermesi için girişimler sürüyor. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuran ve Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunana çevreciler bu defa imza kampanyası başlattı. change.org’da Anamur'da “Caretta carettaların üreme alanları tehlike altında” başlığıyla açılan kampanyada, Caretta caretta'arın yumurtlama alanı olan ve yasal koruma altındaki plaja iş makineleri girildiği ve kumsala kamyonlarca toprak döküldüğü belirtildi. Belediyenin koruma altındaki sahile piknik alanı yapmaya çalıştığı vurgulanan kampanyada şu ifadelere yer verildi: “Fakat hala bir şansımız var. Hep birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sesimizi duyurabilirsek bu tahribatı durdurabiliriz. Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre,  Anamur Belediyesi tarafından çalışma yapılan Anamur - Karaağaç mevkiindeki sahil, yasal koruma altında. Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, plaj yapım çalışması durdurulmuş ancak son durum, durdurma kararına rağmen piknik ve mesire yeri yapım çalışmalarının, deniz kaplumbağaları yuvalama alanında büyük bir tahribat yaratarak devam ettiği yönünde. Üstelik bahsi geçen tahribat, Caretta caretta’ların (İribaş Deniz Kaplumbağası), Chelonia mydas’ların (Yeşil Deniz Kaplumbağası) ve Pancratium maritimum’ların (Kum zambaklarının) yaşam alanı olan 12 km’lik sahil şeridinde yaşanıyor. Bu çevre ihlali tüm sahil boyunca yapılan bir uygulama olmasa bile etkileri zaman içerisinde tüm sahile yayılacaktır. Mersinli değilim. Bu kampanyayı başlatırken harekete geçmemi sağlayan tek şey, ihlal edilen yaşam hakkını savunma isteğidir. Eğer Anamur Belediyesi çalışmalarını durdurmazsa, pek çok deniz kaplumbağası yavrusu hayata merhaba diyemeyebilir. Bu kampanyayla karşılaşan herkesin desteğine ihtiyacım var. Hepimiz yüz yıllardır bu sahilleri kullanan deniz kaplumbağaları için bir imza atarsak, bu mücadelede yaşamdan yana olduğumuzu gösterebiliriz. Anamur’daki bu çevre ihlalini durdurmak için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sesimizi duyuralım.”

Anamur Belediyesi, EKAD ( Ekolojik Araştırma Derneği ) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın muhatap alındığı kampanyayı kısa süre içerisinde yaklaşık 5 bin kişi imzaladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA