YAZ SPOR OKULLARI KAPILARINI AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAZ SPOR OKULLARI KAPILARINI AÇTI


 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Yaz Spor Okulları’na kayıtları başladı.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik düzenlenecek olan Yaz Spor Okullarımız, 35 branşta faaliyet gösterecek.
Bu kapsamda; Akdeniz ilçesinde bulunan Akdeniz Boks ve Eskrim  Antrenman Salonu'nda Boks ve Eskrim, Mezitli ilçesinde bulunan Mezitli Spor Salonu'nda Basketbol, Badminton ve Taekwondo, Toroslar ilçesinde bulunan Bocce Tesisi'nde Bocce, 1000 Kişilik Spor Salonu'nda Boks, Cimnastik, Judo ve Voleybol, 500 Kişilik Spor Salonu'nda Cimnastik, Hentbol ve Taekwondo, Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası'nda Futbol ve Atletizm, 7. Bölge Spor Salonu'nda Basketbol, Badminton ve Taekwondo, Yenişehir ilçesinde bulunan Servet Tazegül Spor Salonu'nda Basketbol ve Okçuluk, Tenis Kompleksi'nde Tenis, Badminton ve Bisiklet, Olimpik Cimnastik Salonu'nda Cimnastik, Olimpik Yüzme Havuzu'nda Yüzme ve Sutopu, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde Atletizm ve Bocce, Edip Buran Spor Salonu'nda Atıcılık, Avcılık, Güreş, Taekwondo ve Karate branşlarında birbirinden deneyimli antrenörler nezaretinde eğitimler verilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, gerek dev tesisleşme hamlesiyle, gerek uluslararası spor organizasyonlarında elde edilen başarılarla, gerekse Türk sporunun marka değerinin artış göstermesiyle beraber sporcu yetiştirme alanında da önemli adımlar atıyor.
Bu amaç doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu İl Spor Merkezleri uygulaması, 2013 yılı itibariyle hizmet vermeye başladı. 81 ilde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden, 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler faydalanabiliyor.
Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı proje, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat edenler ise spor kulüplerine yönlendirilerek, profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar.
Gerek çocuklardan ve gençlerden gerekse ebeveynlerden büyük ilgi gören projeye her geçen gün ilgi artıyor. Bu bağlamda Mersin’de yaşayan 5-18 yaş grubu tüm çocuk ve gençlerimizi Tesislerimizde Spor yapmaya bekliyor.
Müracaat için; Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü: 0 324 325 28 29 Dahili: 142
Yaz Spor Okullarına kayıtlar ise, İl Müdürlüğümüz İl Sporları Merkezi Servisi tarafından tanıtım formu, 1 resim ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle yapılabilecek.
“Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın”  sloganıyla düzenlenecek ve yüzme hariç ücretsiz olacak İl Spor Merkezleri'nin açılışı, 29 Haziran'da Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenecek törenle yapılacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA