ERDEMLİ’DE AVUKATA BIÇAKLI SALDIRI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’DE AVUKATA BIÇAKLI SALDIRI


 

Mersin Barosu’na kayıtlı avukat Muhteşem Tekin Turhan Erdemli’de görevini icra ettiği sırasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda yaralandı.

Haber Merkezi 

Erdemli İcra Müdürlüğü tarafından bir alacak nedeni ile Kargıpınarı Mahallesi’nde satışa çıkartılan daire nedeni ile Mersin Barosu avukatlarından Muhteşem Tekim Turhan, daire sahibi Kemal A (Atik)’in abisi Enver A. (Atik) tarafından bıçaklandığı bildirildi. 
Olayın şüphelisi ise olayda kullandığı suç aleti ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Yaptığı yazılı açıklama ile meslektaşına yapılan saldırıyı kınayan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili, bıçaklı ve silahlı saldırıların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirterek, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmelerine engel olamayacağını vurguladı.
Yeşilboğaz açıklamasında, “Yargının kurucu unsurlarından birisi olan, savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik yapılan saldırılar, yargıya, savunma hakkına yapılmış demektir. Bugün avukata atılan yumruk, saplanan bıçak, sıkılan her kurşun adaleti ve bağımsız yargıyı hedef almaktadır. Avukata yönelik her türlü saldırıyı yapanlar da bir gün kendilerinin de savunmaya ve avukata ihtiyaç duyabileceklerini asla unutmasınlar.
Kimden gelirse gelsin, avukatlara karşı yapılan saldırılara karşı asla boyun eğmeyeceğiz, sessiz kalmayacağız. Meslektaşımıza yapılan alçakça saldırıyı kınıyor, saldırganın yakalanarak hak ettiği cezalara çarptırılması için olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun ve meslektaşlarımızın bilgisine saygılarımızla sunarız. Meslektaşımızın ameliyatının iyi geçtiğinin bilgisini aldığımızı belirtir, kendisine, ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, acil şifalar diliyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA