PARKMETRE GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARKMETRE GELİYOR!


 

Mersin’de 4 yıl önce durdurulan halk arasında Parkomat olarak da bilinen parkmetre uygulamasının geri gelmesi için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı! İlk etap için start verildi. AKP’den, “3 saatten sonrası can yakıcı olmaz ise suiistimal edilir” önerisi geldi.

Hediye Eroğlu

Mersin’de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendinden önce MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın 2014’de büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturması ile iptal ettiği parkmetre uygulamasını geri getirmek için harekete geçti. Konuyla ilgili teklif Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı meclis toplantısında görüşülerek, şekillenen fiyatlar kamuoyuyla paylaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı sorumluluğunda bulunan ana cadde, bulvar ve sokakların belediye iştiraklerinden İmar İnşaat tarafından 5 yıl boyunca üzerinde parkmetre uygulamasının hayata geçmesi için gelen teklifle ilgili ilk olarak söz alan Başkan Seçer oldu.

“İLK 10-15 DAKİKA ÜCRETSİZ OLSUN”

Çarşı esnafının taleplerinin başında park sorununun çözümü geldiğini bildiren Seçer, “otopark sorunu ilimizin ve ilçelerimizin ortak sorunu. Bu sorunu zaman içerisinde hayata geçireceğimiz projelerle çözeceğiz. Şuanda otopark yapımı için tespit edilmiş yerlerimiz var, 3’ünün de projesi dahi hazır. Hemen ihaleye çıkma sürecini başlattık, altyapını oluşturuyoruz. Ama bu süre içerisinde çarşı esnafının alışverişini hareketlendirmek adına süratle tedbir almamız lazım. Bu anlamda parkmetre uygulamasının son derece olumlu olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız ilk incelemelerde de öncelikli olarak kentin en yoğun bölgelerinde Hastane, Silifke, İstiklal ve GMK Bulvarı’nda oluşturduğumuz heyet bazı çalışmalar yaptı. İlk etapta 4 kilometrelik bir alanda uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun devamı gelecek.

“10-15 DAKİKA ÜCRETSİZ OLACAK”

Biz bu çalışmaları yaparken kentin aktörleri ile de görüştük. Şoförler Odası’ndan, Konuyla ilgili Esnaf Odaları Birliği’nden temsilciler ile yollarda, kaldırımlarda engellerin ne olabileceğine dair incelemeler yaptıklarını aktaran Seçer, “Ortaya çıkan raporda her 5 metreye bir araba koymak kaydıyla 100 metreye de bir görevlinin uygun olabileceği görüşü ortaya çıktı. Fiyat konusunda da bize benzeşen illerde de araştırma yapıldı. Adana’dan, Gaziantep’ten, İstanbul’dan fiyat bilgisi aldık. Adana’da ilk 10 dakika ücretsiz, bir saat 4 TL ve sonra her 30 dakikada bir 1 TL üzerine ilave ediliyor. Esnaftan aldığımız talebe göre biz Mersin’de şöyle bir uygulama yapabiliriz; sabah 08:00 akşam 19:00 arası için 10 dakika veya 15 dakikayı ücretsiz, bir saati 4 TL, 2 saati 6 TL, 2-3 saat arasını 12 TL ve 3 saat üzeri ise 20 TL olabilir” dedi.

“10 SAAT 20 TL OLMAZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, konuyla ilgili uygulamayı desteklediğini söyleyerek, “Özellikle benim alanımda bir konu bu. Grubumuzdaki meclis üyelerine bu konuyu ilettim. Esnaflar bize de aynı şikayetleri iletiyorlar. Benim de düşüncem buna yakın zamanlar. Bir saati aşan rakamlar biraz daha yükseltilse daha iyi olur. 20 TL verir, 10 saat durur, burada bir caydırıcılık olmalı. Belki 2, belki 3 sata için makul fiyatlar belirleyelim ama ondan sonrası biraz can yakıcı olmalı. Bu suiistimale neden olur. Komisyonda bu konu tartışılsa daha iyi olur” dedi.

Konu Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonlarına sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA