TARTIŞMA ALEVLENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMA ALEVLENDİ!


 

Mersin’de tartışmalara neden olan sinek ilacı ihalesine dair açıklama yapan eski Başkan Kocamaz, görevde olduğu dönemde 111.440 kg/L ve 45.600 adet ilaç aldıklarını, şu anki yönetimin ise 36.000 Kg/L ve 10 bin adet ilaç aldığını açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin’de günlerdir tartışma konusu olan ‘sinek ilacı ihalesi’ yeniden alevlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Sinek ilacı ihalesini 9 milyon TL’ye tamamlamadık” açıklamasının üzerine gözler geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ihaleye çevrildi. Söz konusu ihalenin 2018 yılında dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından 29 milyon liraya gerçekleştirildiği iddia edildi. Konunun gündeme gelmesi üzerine yazılı açıklama yapan eski Başkan Kocamaz, 2018 yılında yapılan ihaledeki malzeme miktarının 111.440 kg/L ve 45.600 adet olduğunu, 2019 yılında gerçekleştirilen ihaledeki malzeme miktarının ise 36.000 Kg/L ve 10 bin adet olduğunu söyledi.

Kendi döneminde gerçekleştirilen alımın 1/4 oranında bir mal alımı yapıldığına ve 2018’deki ihalenin iddia edildiği gibi 29 milyona değil 21 milyon liraya gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kocamaz, “2018 yılında aldığımız ürünler Büyükşehir Belediyesi’nce 1 yıl boyunca kullanılmış, halen de kullanılmaktadır. Bu miktar yıllık bazda belirlediğimiz ihtiyaca göre ortaya çıkarılmıştır. Nitekim 2018 yılında 1 defaya mahsus olmak üzere sinek ilacı alım ihalesine çıkılmıştır. Ancak görülüyor ki yeni yönetim döneminde alınan ilaç Mersin’in yaklaşık 3 aylık ihtiyacını giderecek ve 2019 yılında aynı miktar alınacak ilaç için en az iki kere daha ihale yapılması gerekecektir. Bu sebeple de Büyükşehir yönetiminin 2019 yılı içerisinde bu oranlarda alım yapmayı sürdürürse 2 kere daha mal alımı yapması kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA