“OTOYOL ÜCRETSİZ OLSUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OTOYOL ÜCRETSİZ OLSUN”


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Merkez ile Tarsus ilçesini birbirine bağlayan E982 otoyolunun ücretsiz olması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TC Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın yanıtlaması talebiyle Meclis’e soru önergesi verdi. Önergesinde Mersin Merkez ve Tarsus ilçesinin birbirine bağlı iki şehir olduğunu belirten Gökçel, E982 otoyolunun ücretsiz olması için bir çalışmanın başlatılıp başlatılmadığını sordu. Mersin’de yaşayan kişilerin Tarsus’a, Tarsus’ta yaşayan kişilerin Mersin’e çalışma veya öğrenim için gidiş-geliş yapmasının yaygın bir durum olduğunu söyleyen Gökçel, otoyolun ücretli olması sebebiyle vatandaşların ücretsiz olan devlet yolunu daha sık kullandığını belirtti.

Devlet yolundaki yoğunluğun hem şehir içi trafiği yoğunlaştırdığını hem de hava kirliliğini artırdığını ifade eden Cengiz Gökçel, şu soruları sordu: “Mersin ve Tarsus arasındaki E982 otoyolunda bulunan gişelerin kaldırılarak otoyolun vatandaşların ücretsiz kullanımına açılmasına yönelik çalışmalarınız nelerdir?

E982 otoyolundan günde ortalama kaç araç geçmektedir? Araçlar hangi sınıftandır? E982 otoyolunun kullanımının ücretsiz olduğu günlerdeki ortalama araç sayısı kaçtır? 2018 yılında E982 otoyolundan ne kadar geçiş ücreti toplanmıştır? Bunun ay bazında dağılımı nasıldır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA