ERDEMLİLİ DAĞCILAR ‘’MEDETSİZE’’ TIRMANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİLİ DAĞCILAR ‘’MEDETSİZE’’ TIRMANDI


 

Aralarında Erdemli Ayyıldız Gezginleri Doğa Sporları Kulübü Derneği üyelerinin de bulundu dağcılar, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun yıllık faaliyet programında bulunan, Bolkarların 3 bin 524 metre zirvesindeki Medetsiz Dağına tırmandı.

ALİ ŞANLI

Faaliyet Karboğazı Şehitlik Anıtı önünde tüm dağcıların katılımında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İki gün süren faaliyete Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Sercan Erol, Mersin İl Temsilcisi Yenal Gürsu Abayaz ve ülke genelinden 43 dağcı katıldı. 

Prof. Dr. Ersan Başar faaliyet sonunda yaptığı açıklamada, insanların dağlara daha bilinçli gitmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Yeni nesle doğa-dağcılık sevgisi ve bilincini aşılamak amacı ile her yıl bu tür etkinlikleri düzenlediklerini belirten Başar, “Son yıllarda Türk dağcılığı büyük bir ivme kazandı. İleriye yönelik yeni dağcılarımız yetişiyor” dedi.

Medetsiz dağına tırmanan tüm sporcuları ve dağcıları tebrik eden Başar, tırmanışı Aladağlarda kaza geçiren dağcıyı kurtarma operasyonu sırasında yaşamını yitirerek şehit Hava Teknik Astsubay Üstçavuş Uğur Görkem Harmankaya anısına düzenlendiğini belirtti.

Başar, zirve öncesi aynı zamanda Dağcılık Federasyonu’nun eski yöneticilerinden Muzaffer Erol Gez de Mezitli’deki evinde ziyaret edildiğini belirtti.

Başar, Medetsiz dağına tırmanış esnasında düzenlenen kampa ulaşım desteği sunan Mersin Büyükşehir Belediyesine, gıda desteği sunan Erdemli belediye başkanlığına özel sektör temsilcilerine, tırmanışa katılan Erdemli Ayyıldız Gezginleri Doğa Sporları Spor Kulübü Derneği, Medadik Mersin, Zirve Dağcılık Mersin Şubesine ve Bolkarlar Ekoturizm Derneğine teşekkür etti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yenal Gürsu Abayaz da yaptığı konuşmada, dağcılık sporu faaliyetine katılan ve destek sunan herkese teşekkür ettiğini kaydetti. Geçtiğimiz yıl ani rahatsızlık sonucu aramızdan ayrılan Erdemli Ayyıldız Gezginleri Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Ferhat Adalı’yı şükranla andıklarını ifade eden Abayaz, ‘’Rahmetli Ferhat Adalı ağabeyimiz, dağcılık sporunun gelişmesi ve daha çok gencimizin bu spora katılması için sürekli proje üreten saygıdeğer bir yönetici idi. Kendisini rahmet ve şükranla anıyorum. Bu arada Geride bıraktığı dernek yönetimi aldığı bayrağı daha ileriye dikmek için var güçleri ile dağcılık sporunu sevdirmeye çalışmaktalar kendilerine teşekkür ediyorum’’ diye belirtti.

Medetsiz dağına tırmanan Erdemli Ayyıldız Gezginleri Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Şükral Yalçın da yaptığı teşekkür konuşmasında, dernek olarak ülkenin neresinde bir faaliyet var ise katılmaya çalıştıklarını Medetsiz dağı tırmanışı da bunlardan bir tanesi olduğunu vurguladı. Yalçın, Tırmanışa Erdemli grubu olarak 5 kişi ile katıldıklarını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA